Sport
TURNIR U ODBOJCI NA PIJESKU ‘‘KRUNOSLAV BOŠNJAK‘

‘‘Mirko i cvijeće‘‘ najbolja ekipa
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
U sklopu 12. Ferragosto jama odigran je tradicionalni 8. Memorijalni turnir u odbojci na pijesku ‘‘Krunoslav Bošnjak‘‘, posvećen prerano preminulom, jednom od osnivača i organizatora Kluba dostave zvuka te pokretača ovog velikog orahovačkog glazbenog festivala. Turnir je organizirala Grupa mladih Orahovica, Ferragosto jam i Zajednica športskih udruga grada, a otvorio ga je predsjednik ZŠU-a Grada Igor Hozić.


- S Krunom sam bio veliki prijatelj, išli smo i zajedno u razred i mogu reći da je on bio poseban dečko. Sve što je radio, od škole i posla, pa preko odbojke i košarke, sve je radio najbolje. Bio je uzor mnogima i zato mi je velika čast što imam prigodu otvoriti turnir za njega - kazao je Hozić.


Sudjelovalo je ukupno 15 ekipa, iz Slavonije, ali i Šibenika, Splita, Rijeke, Zagreba, Koprivnice..., i bile su podijeljene u tri skupine. Nakon razigravanja po skupinama, tri prvoplasirane ekipe i najbolji drugoplasirani izborili su poluzavršnicu u kojoj su se sastali orahovački Organizatori i "Mirko i cvijeće" (Slatina) te "Pustinjske lisice" (Našice) i slatinski "Mekani". U susretu su slavili Slatinčani s po 2:0 u setovima. U finalu je ekipa "Mirko i cvijeće" pobijedila "Mekane" (15:8, 15:9), dok je treće mjesto pripalo "Pustinjskim lisicama" koji su svladali "Organizatore" s 15:10, 15:10. Nagrade najboljima uručili su roditelji pokojnog Krunoslava Vera i Slavko Bošnjak te orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.
Inače, Memorijal "Krunoslav Bošnjak" jedan je od zaštitnih znakova ovoga festivala, a kako su sudionici svake godine prezadovoljni organizacijom, sljedeće godine može se očekivati isti ili čak i veći odaziv. V. Grgurić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike