Mozaik
NAJAVLJEN VELIKI GLAZBENI DOGAĐAJ U VALPOVU

Na greenRoom festivalu Elemental i Songkillers
Objavljeno 10. kolovoza, 2019.
Očekuju nas i nastupi lokalnih bendova Bikini Motel i Juraj Jurlina + Jo te DJ-i

Udruga greenRoom sedmi put u Valpovu organizira glazbeni festival, koji će trajati od 23. do 24. kolovoza na jedinstvenoj lokaciji, u kompleksu dvorca Prandau–Normann u Valpovu. Taj veliki događaj, koji će ove godine okupiti najzvučnija imena glazbene scene, i njegovo predstavljanje javnosti bili su povod za održavanje konferencije za novinare u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu, kojoj su nazočili predstavnici Udruge za promicanje glazbe, sporta, kulture i očuvanja okoliša greenRoom, predstavnici Sportsko-rekreacijskog kluba Baraber Extreme Team, zatim Nogometnog kluba Valpovka, Odbojkaškog kluba Valpovka, gradonačelnik Valpova Matko Šutalo te predstavnici Osječko-baranjske županije i njezine turističke zajednice.

- Počeli smo skromno, još 2013., sa samo 200 posjetitelja, a danas se s ponosom smatramo malim ambasadorom glazbenog turizma u Slavoniji i Baranji, pa i u Hrvatskoj. Svake godine festival bilježi porast broja posjetitelja, što nas je stavlja u kategoriju najposjećenijih festivala elektronske glazbe u regiji - naglašavaju organizatori, ponosni što je prijašnja izdanja festivala prepoznalo i podržalo Ministarstvo turizma RH, uz gostovanje glavnog tajnika Ministarstva Ive Bašića, koji je pohvalio organizaciju festivala te najavio podršku i njegovu sedmom izdanju.

- Kruna i dokaz uspješne organizacije festivala dolazi od najvećeg portala elektronske glazbe u regiji Klubskascena.hr u obliku nominacije za Najbolji festival domaćeg promotora (festivali u stopostotnom vlasništvu domaćih promotora) u Hrvatskoj, a greenRoom je u kategoriji s velikim festivalima u okolici Zagreba i na Jadranskoj obali pokazao da je uistinu ambasador grada Valpova, cijele Slavonije i njezine turističke ponude - podsjećaju Valpovčani.

Na ovogodišnjem greenRoom festivalu nastupit će dva velika hrvatska benda koja su u prošloj godini proslavila 20 godina na sceni, Elemental i Songkillersi. Oba benda će prvi put u svojim karijerama nastupiti u Valpovu. Uz njih, očekuju nas nastupi lokalnih bendova Bikini Motel i Juraj Jurlina + Jo. Listu DJ-eva koji nastupaju na festivalu predvodi Lawrence Klein, kojega je Burn Residency uvrstio među 15 najboljih svjetskih DJ-eva. U 2018. kao DJ i kao promotor svoje organzacije RatCat osvojio je čak pet nagrada Ambasador te je izabran među top 3 hrvatska DJ-a.

Nagradu za najboljeg hrvatskog DJ-a te godine ponio je DJ koji će ove godine zatvoriti greenRoom festival - Domagoj Jakić Yakka. On je jedan od najuspješnijih hrvatskih house izvođača, čija se karijera razvija na regionalnom i svjetskom nivou. Očekuju nas i nastupi Vedrana Cara, voditelja na Otvorenom radiju, zatim producenta i DJ-a Jana Kinčla te najboljih imena lokalne elektronske scene poput Marka Felingera, Gorana Kolaka, DJ Sheeptza, Greysa i Damiana.

Program i organizaciju prepoznali su i sponzori, kao što su Red Bull Adria, Heineken Hrvatska, Hrvatski telekom (BonBon), Žito grupa (DOBRO), ali i Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica i Osječko-baranjska županija te TZ Osječko-baranjske županije, koji će svojim pokroviteljstvom dati doprinos još većoj prepoznatljivosti festivala.

Očekuje nas i bogat dnevni program, na kojem će prvi put u Hrvatskoj u suradnji s udrugom Baraber Team Extreme biti organizirana utrka In-City Extreme. Dnevni program upotpunit će i turniri u odbojci na travi te nogometu u loptama, odnosno bubble footballu, najavljeno je u Valpovu.

Lidija Aničić
uz večernji
TU JE I BOGATI DNEVNI PROGRAM
Možda ste propustili...

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

PREDSTAVLJEN KRATKI TEASER ZA NOVU TURSKU ROMANTIČNU SERIJU

“Thank You, Next” stiže na Netflix

Najčitanije iz rubrike