Sport
NENAD BJELICA

Utakmica u Osijeku dat će nam odgovore oko sastava koji će igrati u Budimpešti
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.

Dok je mađarski Ferencvaros odgodio obje svoje utakmice na početku prvenstva, zagrebački Dinamo poštuje raspored, premda je povjerenik za natjecanje Prve hrvatske nogometne lige uoči ove sezone odlučilo izići u susret hrvatskim predstavnicima u Europi, koji uoči europskih izazova mogu zatražiti i dobiti odgodu.

Dinamov trener Nenad Bjelica zasad ne koristi tu mogućnost, pa će danas povesti svoju momčad na stadionu gdje je započeo karijeru.

- Meni ova utakmica treba - kategoričan je trener Dinama uoči dolaska u Osijek te objašnjava zbog čega nije zatražio odgodu.

- Želim vratiti u život neke igrače. Razni su razlozi, ozljede, kasnije priključenje pripremama, a to je ujedno i prilika onima koji nisu bili u prvom planu pa stoga želim i tim igračima dati minutažu. Uz to, mislim kako neće biti nikakvog razloga da onaj koji bude igrao u petak u Osijeku ne igra u utorak u Budimpešti - objasnio je Bjelica od kojeg se očekuje ipak da danas u Gradskom vrtu pošalje kombiniranu momčad.

Za utakmicu bi već sada mogao biti spreman prošle sezone prvi stoperski par Dilaver-Theophile Catherine, koji su zbog ozljede propustili prvi susret protiv Ferencvarosa. Na stoperskim pozicijama taj su susret kvalitetno odradili bivši nogometaši Osijeka Marko Lešković i Dino Perić. Stoga, Bjelica sada u "srcu obrane" ima slatkih briga. Pitanje je hoće li se odlučiti na uigravanje para Dilaver-Theophile, kojima nedostaje minuta ove sezone ili će se odlučiti za neku kombinaciju. Naime, prošle je godine u domaćim natjecanjima među igračima koji je proveo najviše minuta na terenu bio Dino Perić. Osječanin neće po dobrom pamtiti posljednje gostovanje Dinama u rodnom gradu. Tada je naime zaradio crveni karton, a do kraja susreta Osijek je iskoristio brojčanu prednost na terenu. Što se tiče ostatka momčadi, promjene se očekuju na bočnim obrambenim pozicijama, a pitanje je hoće li Bjelica u Gradskom vrtu koristiti Danija Olma. On sigurno pripada u kategoriju igrača koji nisu prošli kompletne pripreme i treba mu utakmica. S druge strane, možda se odluči sačuvati ga za uzvrat u Budimpešti koji je ipak u ovom trenutku, objektivno, puno važniji od gostovanja u Gradskom vrtu. Bez obzira na to što Bjelica, kao i prošle godine, daje izjave kako razmišlja samo o sljedećoj utakmici koja dolazi.

- Prvo razmišljam o Osijeku, a onda tek o Budimpešti. Utakmica u Gradskom vrtu će mi na neki način pokazati tko može i tko zaslužuje igrati u tako teškoj utakmici. Ideja je bila igrati stalno kao u prvih 15 minuta, igrati visoki presing, pritiskati ih. To je uvijek naša ideja, ali izgleda da smo pomislili kod 1:0 kako je to "to". U svakom slučaju Bjelici bi Osijek trebao dati brojne odgovore. Varijanti i širinu ima. Stoga se u Gradskom vrtu uopće ne trebaju niti zavaravati, a niti opterećivati tko će se naći na drugoj strani terena.
K.Lacković
ROSENBORG ĆE ČEKATI DINAMO ILI FERENCVAROS
Poznato je kako će se sveukupni pobjednik iz susreta Dinamo - Ferencvaros u četvrtom pretkolu Lige prvaka, posljednjem uoči ulaska u skupine elitnog europskog nogometnog natjecanja sastati s boljim iz dvoboja Maribor - Rosenborg. Tome su nakon prvog susreta puno bliži Norvežani koji su na gostovanju u mariborskom Ljudskom vrtu slavili s 3:1. Strijelci za Rosenborg bili su Soderlund (50. i 64.) i Jensen (71.) dok je jedino pogodak za slovenskog prvaka postigao Tavares (70.). Želi li proći u play-off Lige prvaka Maribor u gostima u Trondheimu mora pobijediti s tri pogotka razlike ili s dva pogotka, ali pri tome mora postići minimum četiri pogotka.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku