Sport
MEMORIJAL “ANTUN BATINIĆ”

“Kraj Drave” u sjećanje na Bateka igraju četiri momčadi
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.

Zbog zauzetosti terena kasnije od uobičajenog termina na osječkom igralištu "Kraj Drave" danas (petak) i sutra održavat će se Memorijalni nogometni turnir "Antun Batinić" kojeg Elektra po 27. put organizira u spomen na toga istaknutog člana kluba i tragično preminuloga časnika Hrvatske vojske.

Nakon niza godina tradicionalni memorijal nije se igrao krajem srpnja i početkom kolovoza, ali na igralištu "Kraj Drave" odvijale su se neke druge nogometne aktivnosti, pa je "Batek" pomjeren za nekoliko dana kasnije. No, nije samo termin novina. Ove godine to će biti dvodnevno natjecanje s četiri sudionika jer je organizator, za sada, odustao od standardne formule s osam sudionika i samim tim četiri dana natjecanja. Oba će dana, i u petak i u subotu, utakmice počinjati u 17 i 18.30 sati u trajanju od 2x35 minuta. Uz domaćeg županijskog drugoligaša Elektre sudjeluju još gradski i ligaški konkurent LIO, osječko-baranjski prvoligaš Metalac s Juga II te četvrtoligaška momčad Višnjevca.

Prvi će danas na travnjak izići nogometaši domaće Elektre i renoviranog Višnjevca, a nakon njih sastat će se Metalac i LIO, koji je povratnik u natjecanje nakon što je bio na premijernom izdanju Memorijala, a onda izbivao više od dva desetljeća. Sutra će se pak poraženi sastati u utakmici za treće mjesto, a pobjednici u finalu nakon kojeg će se dodijeliti odgovarajući pokali trima najuspješnijim momčadima te onoj za fair-play. Bit će, također, nagrađivani i najbolji pojedinci toga tradicionalnog ljetnog turnira (igrač, vratar, strijelac). Uoči poslijepodnevnog otvaranja u prijepodnevnim će satima turnirsko izaslanstvo otići na Retfalačko groblje te upaliti svijeće i položiti cvijeće na posljednje počivalište pokojnoga Antuna Batinića u čiju se čast svake godine nogometne momčadi sastaju na igralištu "Kraj Drave" i čuvaju uspomenu na njega te zadržavajući tradiciju turnira koji je ovaj put, eto, malo modificiran. Bar kada je u pitanju termin i broj momčadi koje nastupaju.

D.Lekšan
Elektra i Višnjevac u 17 sati otvaraju turnir, a potom (18.30) “Kraj Drave” sastaju se Metalac i LIO
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

Najčitanije iz rubrike