Regija
PROJEKT ULAZI U DRUGU GODINU

“Zaželi - ostvari” na više je načina obogatio i njegove korisnike i novozaposlene
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
PETRIJEVCI

Projektom "Zaželi - ostvari u Petrijevcima" koji se poput mnogih sredina u Hrvatskoj u Petrijevcima provodi već punih 18 mjeseci zadovoljni su i krajnji korisnici i zaposlene žene, s neskrivenim zadovoljstvom ističu u Općini Petrijevci. Jedna od 15 djelatnica projekta je i Kristina Klasić, samohrana majka iz Petrijevaca, koja već više od godinu dana obavlja posao žene za pomoć u kući. Kristina je dosad obavljala različite poslove, ali oni su uglavnom bili po nekoliko mjeseci, a projekt joj je osigurao dvije godine stalnih primanja. No osim posla i redovite plaće, posebno je zadovoljna jer joj je pružena prilika da završi osposobljavanje za njegovateljicu, što će joj uvelike pomoći u pronalaženju novog posla i nakon završetka projekta i kojim je postala konkurentnija na tržištu rada na kome će se naći nakon provedbe projekta. Kristina kaže i da će joj znanje i iskustvo koje je stekla radeći na projektu itekako pomoći jer posao je zanimljiv i pruža dobar osjećaj pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Među četiri korisnika koje Kristina svakodnevno obilazi je i sedamdesetogodišnja Slava Gerber iz Petrijevaca, koja živi sama, a kojoj Kristinina pomoć puno znači. Osim pomoći u kući, odlazaka u trgovinu ili ljekarnu pomaže joj i u obavljanju sezonskih poslova. Ovih dana se kupe šljive, pa su zajedničkim snagama kroz šalu i razgovor lakše obavile ovaj posao, a poslije slijedi priprema za kuhanje pekmeza. Korisnica Slava jako je zadovoljna ovim projektom jer joj Kristinina pomoć olakšava svakodnevni život i obavljanje brojnih obveza koje je dotada obavljala sama.

Valja podsjetiti da se i ovaj projekt u Petrijevcima provodi u okviru programa “Zaželi – program zapošljavanja žena” te je u 100-postotnom iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda, čiji je korisnik Općina Petrijevci, a partner na projektu je LAG Karašica. Vrijednost projekta je 2.728.401,70 kuna. Petnaest žena, nakon što je završilo osposobljavanje za njegovateljicu, 1. lipnja prošle godine potpisalo je ugovor o radu na dvije godine te će u sljedećem razdoblju pružati pomoć u kući šezdesetak starijih i osoba u nepovoljnom položaju iz Petrijevaca i Satnice. U okviru projekta uručeni su im bicikli koje će koristiti tijekom dvogodišnjeg rada na projektu, a služe im, prije svega, za obilazak krajnjih korisnika.

Lidija Aničić
Vrijednost projekta u kojem je zaposleno 15 žena koje se brinu o 60-tak krajnjih korisnika je 2.728.401,70 kn
Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana