Novosti
SLOVENSKI PRIJEVOZNIK

Nomago jača svoje poslovanje u Hrvatskoj
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
Slovenski autobusni prijevoznik Nomago izvijestio je u četvrtak da nakon preuzimanja tvrtke Integral Brebus iz Brežica očekuje lakše širenje svojih poslovnih aktivnosti u Hrvatskoj, gdje je već prisutan, a cilj mu je postupno dosegnuti 30 posto udjela na hrvatskom tržištu. "Integral Brebus do sada je bio naš poslovni partner i podizvođač prijevoza. Preuzimanjem želimo dodatno pojačati našu prisutnost u regiji, nuditi bolje i brže veze sa slovenskim i europskim gradovima te ojačati našu novu uslugu Nomago InterCity, s kojom smo se već afirmirali u sedam europskih država", kazao je direktor Nomaga Sandi Brataševec u povodu potpisa ugovora o kupnji 100 posto dionica tog prijevoznika iz Brežica, koji ima 120 zaposlenih i vozni park od 90-ak autobusa.


U srednjoročnim planovima, slovenski prijevoznik ističe želju da ojača poslovanje u Hrvatskoj te osvoji bar 30 posto tog tržišta, gdje već ima poslovnice u Zagrebu i Puli. Spajanje s brežičkom tvrtkom namjerava realizirati do kraja godine, a prije toga ugovor mora odobriti državna agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.
Slovenski regulator je početkom ove godine tri slovenska autobusna prijevoznika, među njima i Nomago, kaznio sa po gotovo milijun eura zbog prekršaja jer su za javne prijevoze koje su od države dobili na temelju koncesijskog ugovora diktirali cijene kao kartelna grupacija. H


Dijana Pavlović
Najčitanije iz rubrike