Tehno
SIGURNOST I PRIVATNOST

Apple Pay dostupan klijentima PBZ-a
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada preko usluge Apple Pay rabite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne pohranjuju se u uređaj ni na Apple poslužitelje. Umjesto toga, dodjeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokeniziran i sigurno pohranjen na modul Secure Element na vašem uređaju. Svaka je transakcija autorizirana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Apple Pay je vrlo lako postaviti, a korisnici će nastaviti ostvarivati sve pogodnosti koje im nude kreditne i debitne kartice. Za kupnju u trgovinama Apple Pay radi na iPhone SE, iPhone 6 i novijim modelima te Apple Watch uređaju. Online kupnja - u aplikacijama i na web-stranicama koje prihvaćaju Apple Pay, jednostavna je dodirom Touch ID-a, dvostrukim klikom bočne tipke i pogledom na iPhone X za potvrdu identiteta preko Face ID-a. S uslugom Apple Pay nema potrebe za ispunjavanjem drugih obrazaca računa ili ponovnim upisivanjem podataka o dostavi i naplati.

Kada plaćate robu i usluge u aplikacijama ili pregledniku Safari, Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama. Možete koristiti i Apple Pay u Safariju na bilo kojem Mac računalu uvedenom 2012. ili poslije sa sustavom macOS Sierra i potvrditi plaćanje iPhonom 6 ili novijim ili Apple Watch uređajem, ili Touch ID-om na novom MacBook Pro. M.R.
 
Možda ste propustili...

5G SE ŠIRI SVIJETOM I UNAPRJEĐUJE PAMETNE TELEFONE

Predstavljen novi Samsung Galaxy Z Flip 5G

Najčitanije iz rubrike