Ekonomija
ULAGANJA U SLAVONIJU

Pevec otvara najsuvremeniji retail park u Vukovaru
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
Vrijednost investicije prodajnog centra i retail parka iznosi ukupno 45 milijuna kuna
Najavom otvaranja najsuvremenijeg retail parka, pored novoizgrađenog prodajnog centra u Vukovaru, trgovački lanac Pevec nastavlja ulaganja u Slavoniju. Vrijednost investicije Pevecovog centra i ovog jedinstvenog shopping odredišta iznosi ukupno 45 milijuna kuna.

Projekt je započeo krajem srpnja kupnjom zgrade u vukovarskoj gospodarskoj zoni, čime se ukupna veličina zemljišta u tvrtkinom vlasništvu popela na 35.000 četvornih metara. Uz prodajni centar površine 5.000 četvrornih metara, prostirat će se i retail park s više od 2.200 "kvadrata", čime će se znatno proširiti dosadašnja trgovačka ponuda. U daljnjim planovima je, poručuju, nadogradnja i postupno širenje kompleksa.

- Izrazito sam zadovoljan ovom kupnjom jer smo nastavili niz preuzimanja objekata u kojima poslujemo te omogućili otvaranje novih radnih mjesta, kao i podizanje kvalitete života. Retail park će, uz naš centar u Vukovaru, proširiti ponudu za stanovnike grada i okolice te omogućiti obiteljima obavljanje mjesečne kupnje na jednome mjestu. No, nećemo stati ovdje. Planiramo i izgradnju nekoliko tisuća kvadratnih metara poslovnih prostora koji će upotpuniti ovaj projekt - izjavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca.

U toj tvrtki kažu kako je riječ o "odličnoj poziciji" na raskrižju Osijeka, Vinkovaca i Borovog Naselja, te naglašavaju kako će retail park građanima Vukovara i okolice donijeti iznimno raznoliku ponudu. Uz postojeću ponudu Pevecovog centra, naime, zamišljeno je da će kompleks obuhvaćati modne prodavaonice, lokale, restorane, kao i sadržaje za opuštanje. "Cilj je učiniti iskustvo kupovine ugodnijim i pristupačnijim za čitavu obitelj. Pored kupaca, ovaj koncept daje dodatnu vrijednost i zakupcima prostora zbog povećane vidljivosti branda te niže cijene zakupa. Postojeći najmoprimci ostat će u svojim prostorima do kraja ugovorenog razdoblja, a svi zainteresirani zakupci mogu se javiti na email adresu zakupi@pevec.hr.", poručuju iz Peveca.
M.M.
U tri godine zaposlili gotovo 600 osoba
Osim prodajnog centra u Vukovaru čije se otvorenje očekuje u listopadu ove godine, Pevec planira gradnju i dvaju novih prodajnih centara u Vinkovcima i Splitu. Uz to, tvrtka je u protekle tri godine u vlasništvo preuzela osam postojećih prodajnih centara, otvorila pet novih prodajnih centara te zaposlila gotovo 600 novih djelatnika. Iz Uprave poručuju kako im je konačan cilj podizanje prosječne neto plaće na 7.500 kuna kroz naredne dvije godine.
Možda ste propustili...

MOGUĆNOST KARIJERE ZA VIŠE OD 500 ZAPOSLENIKA

RÜBSAM Fachkräfte nudi prave mogućnosti karijere diljem Njemačke

KRIZA U POSLOVANJU DODATNO SE PRODUBILA, U SVIM SEGMENTIMA

Njemački proizvođač baterija u problemima

GOSPODARSKA NIŠA S VELIKIM POTENCIJALOM

Tržište privatnog zdravstva do 2028. bit će 1 mlrd. eura

Najčitanije iz rubrike