TvObzor
DRUGA SEZONA SERIJE "CHI" NA KANALU FOX

Oda odrastanju u južnom Chicagu gdje opasnosti vrebaju iz svakog kutka
Objavljeno 9. kolovoza, 2019.
Nakon uspješne prve sezone druga sezona serije počinje se prikazivati 11. kolovoza u 00.30

Serija “Chi” autorice i izvršne producentice Lene Waithe, dobitnice nagrade Emmy (Master of None), oda je životu u četvrti South Side u gradu Chicagu. Stanovnici južne strane Chicaga vode naizgled jednostavan život i sanjaju velike snove, no opasnosti vrebaju iz svakog kutka, a najobičnije odluke mogu imati ozbiljne posljedice. “Chi” je serija o odrastanju skupine Afroamerikanaca koje slučajno spaja sudbonosni događaj i čiji se životi isprepleću potrebama za iskupljenjem i bliskošću. Nakon uspješne prve sezone druga sezona serije “Chi” počinje se prikazivati 11. kolovoza u 00.30 na kanalu FOX.

U južnoj četvrti Chicaga, gdje je nasilje svakodnevna pojava, ubojstvo nedužnog mladića, koji se našao na krivom mjestu u krivo vrijeme, pokreće tešku životnu priču o krivnji i osveti. Priča započinje kada se Ronnie (Ntare Guma Mbaho Mwine) u potrazi za ubojicom svoga sina, osvećuje krivoj osobi. Naime, ubio je nedužnog mladića Coogija (Jahking Guillory) kojeg je nepromišljena odluka stajala života. Slučajni svjedok ovog krvavog događaja, mladi Kevin (Alex R. Hibbert), ipak nastoji imati život normalnog srednjoškolca, iako je svjestan opasnosti u kojoj se našao. Coogijev stariji brat Brandon (Jason Mitchell) radi kao kuhar u trendi restoranu, a san mu je postati vrhunski chef i otvoriti vlastiti restoran. Nakon bratove smrti kreće u vlastitu istragu o ubojstvu svoga brata. Njihovim pričama pridružuje se i Emmet (Jacob Latimore), mladi otac koji se pokušava snaći u svojoj novoj ulozi, a njegova ovisnost o cipelama priječi ga u preuzimanju roditeljske odgovornosti. Službenu istragu ubojstva u četvrti South Side preuzima detektiv Cruz (Armando Riesco), a pritom se bori sa zakonom šutnje među lokalnim stanovništvom. Klupko šutnje i osvete na kraju se otpetljava, a istina izlazi na svjetlo dana.

Druga sezona serije “Chi” nastavlja priču o životima stanovnika čikaškog predgrađa. Brandon se i dalje trudi postati bolji čovjek i nastoji ostvariti uspjeh sa svojim kamionom s hranom. U tome mu pomaže djevojka Jeerika (Tiffany Boone) s kojom pokušava nadići klasne razlike. Emmet se trudi postati odgovoran otac kako bi uspio dobiti skrbništvo nad svojim sinom. Mladi Kevin razmišlja o traumi koju je doživio dok usput dobiva lekcije iz uličnog preživljavanja. Zatvoreni Ronnie pokušava se pomiriti s ubojstvom Brandonova brata i ponovno zadobiti kontrolu nad vlastitim životom, a detektiv Cruz započinje novi slučaj.

Glavne uloge u seriji tumače Jason Mitchell kao Brandon, Ntare Guma Mbaho Mwine kao Ronnie i Jacob Latimore kao Emmett (N.K.)
Možda ste propustili...

SERIJA "GENERAL" OD 9. PROSINCA PREMIJERNO NA PRVOM PROGRAMU HRVATSKE TELEVIZIJE

Biografske ratne drame Antuna Vrdoljaka o životnom putu Ante Gotovine

PRIJENOS DODJELE EUROPSKIH FILMSKIH NAGRADA

Najvažnije priznanje sedme umjetnosti Starog kontinenta