Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA OPET NA OKUPU

Izbjeći neizvjesnost i sav stres oko ostanka u eliti
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
Na prvom okupljanju treneru Jasminu Mrkonji odazvale su se sve igračice

Pred rukometašicama s Drave nova je sezona u elitnom razredu. Nije prvoligaški status lako zadržan ovoga proljeća, ali u završnici zadnjeg natjecateljskog ciklusa Osijek je uspio izvući se iz neugodne situacije, te ostati u društvu najboljih hrvatskih klubova.

Jasno da se o zadržavanju postojećeg statusa razgovaralo i na početku priprema, na prozivci koju je trener Jasmin Mrkonja sa svojim suradnicima odradio u Zrinjevcu. Na prvom okupljanju bio je kompletan igrački kadar, odnosno 18 igračica koje imaju status seniorskih prvotimki, a nazočile su i one koje će se kroz drugu ekipu, onu kadetsku, pokušati nametnuti i pronaći svoje mjesto u najkvalitetnijem društvu.

Nije igrački kadar doživio neke značajnije izmjene, okosnica sastava iz prošle sezone ostala je na okupu, u gradu na Dravi više nisu samo Andrea Daidžić i Marija Dragojević.

- Riječ je o igračicama kojima je istekla ugovorna obveza, a nova lica u svlačionici su Sara Sablić, lijevi vanjski iz Splita 2010, a istu poziciju pokriva i Karolina Samardžija, koja je još kadetkinja, a pristupila nam je iz Petrijevaca. Konkurenciju na vratarskim pozicijama osnažit će Anđela Milas koja je s nama od prošle sezone, ali zbog papirologije nije igrala - kaže Goran Crnov, sportski direktor ŽRK Osijek. Novi tercet malo je i zapjevao pred novim suigračicama, inicijacija je prošla veselo, uvod je bio ležeran, ali sada ide teži dio posla.

Trener Mrkonja prvi put Osječanke će kroz pripreme voditi prema vlastito osmišljenom programu. Zna se da je ekipu preuzeo proljetos u nezavidnoj situaciji, no uspio je pronaći svjetlo na kraju tunela. Sada se treba pripremiti i učiniti sve da se svjetlo na ugasi...

- Već na prvom obraćanju igračicama naglasio sam da moramo učiniti sve kako u novoj sezoni ne bismo došli u situaciju da budemo u iščekivanju ostanka do posljednje utakmice. Ekipa je iskusila taj stres, vjerujem da smo izvukli pouke iz tog iskustva. Rano je za prognoze, ostale ekipe imaju ambicije, ali vjerujem da ćemo biti ravnopravan takmac većini ekipa u domaćem prvenstvu. Zna se koje dvije ekipe odskaču, u ostalim susretima idemo na pozitivan rezultat, posebno na domaćem parketu. Ekipa se nije mnogo mijenjala, stigla su osvježenja, a želja je da na svakoj poziciji imamo alternacije. U našem slučaju riječ je o većini mladih igračica, ali vjerujem da smo dobili mogućnost rotacija i kombinacija. Sve imaju šansu za dokazivanje, a one najbolje konkurirat će za utakmice - kaže trener Mrkonja koji ne bi imao ništa protiv da dio priprema odradi i izvan Osijeka kako bi ekipa, prema njegovim riječima, bila 24 sata koncentrirana na rukomet. Uprava će pokušati udovoljiti njegovim željama, iako je izglednija opcija da se rukometašice s Drave pripremaju isključivo u domaćem okruženju. Bilo kako bilo, do 15. rujna, kada kreće borba za bodove, trebale bi se jasno vidjeti konture ŽRK Osijek za novu sezonu.

Nino Benčina
IGRAČKI KADAR I PLAN PROVJERA
Okupilo se na prozivci 25 igračica, a sve su odmah od prvog treninga na raspolaganju Stručnom stožeru. U seniorskom pogonu je 18 imena: Katarina Borac, Marina Putnik, Lea Hren, Dora Lacković, Josipa Jerčinović, Zorana Milić, Marija Prskalo, Petra Jeršek, Ena Zagorščak, Mirta Špoljarić, Ana Damjanović, Lucija Ljubas, Magdalena Brkić, Lidija Bošnjak, Anđela Milas, Sara Sablić, Petra Frančić i Tea Škulj. Dest igračica iz kadetskog pogona prema potrebi uključivat će se u rad s prvom ekipom, a svoju šansu tražit će: Beata Pepić-Banović, Petra Franjković, Lana Malovan, Ana Josić, Ivana Drozdek, Laura Šoš, Lucija Nikolić, Karla Erdelji, Anja Ćanadžija i Karolina Samardžija. Do početka prvenstva Osječanke će imati i nekoliko provjera. Prva je dogovorena za 21. kolovoza kod mađarskog Csurgoa, koji tri dana kasnije stiže na Zrinjevac. U goste 28. ovog mjeseca stiže još jedan klub naših sjevernih susjeda (Kozarmisleny), a posljednjeg dana kolovoza ide se u Vrbas. Tjedan dana prije početka prvenstva turnir je u Osijeku (7. rujna) gdje će nastupiti Vrbas, Zavidovići i Sesvete.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LUKA PRATLJAČIĆ SPORTAŠ JE BROJ 1 OSIJEKA

Želim nastup na Olimpijskim igrama

2

KOMENTAR

Španjolci su uzeli sve

3

DESETAK TISUĆA NAVIJAČA DOČEKALO RUKOMETNU REPREZENTACIJU

Karačić: Nakon ovakvog
dočeka ne možeš biti tužan