Ekonomija
PET PILOT-USLUGA ZA PODUZETNIKE

Hamag-Bicro uvodi savjetovanje početnika, mentore, podršku...
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (Hamag-Bicro) uspostavila je pet pilot-usluga za poduzetnike koje će se provoditi putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI) povezanih kroz mrežu BOND, objavili su u srijedu iz Hamag-Bicroa. Ukupna vrijednost projekta je sedam milijuna kuna, i u cijelosti je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., navodi se u priopćenju.


Mrežu BOND trenutačno sačinjava 58 poduzetničkih potpornih institucija, od ukupno 169 koje djeluju u Hrvatskoj, a mreža povezuje i umrežava poduzetničke potporne institucije uz koordinaciju Hamag-Bicroa.


Pilot-usluge koje se pružaju, kako se navodi, uključuju standardizaciju usluge savjetovanja poduzetnika početnika, decentralizaciju usluga Hamag-Bicroa, mrežu mentora za poduzetnike, dijagnostičke alate za procjenu inovativnosti poduzetnika i podršku PPI-jevima u savjetovanju na području društvenog poduzetništva. Standardizacija usluge savjetovanja poduzetnika početnika uspostavljena je provedenom petodnevnom edukacijom za PPI te izradom priručnika koji služi kao vodič za pružanje standardiziranih savjetodavnih usluga budućim poduzetnicima i poduzetnicima početnicima. Riječ je o područjima koja uključuju primjerice upravljanje tvrtkom, marketing, prodaju i vođenje financija.


Druga pilot-usluga, decentralizacija usluga, provodi se s ciljem jednostavnijeg i bržeg pristupa informacijama o uslugama Hamag-Bicroa za poduzetnike izvan Zagreba putem otvorenih ispostava u Antunovcu i Čakovcu. U tim ispostavama lokalni poduzetnici moći će dobiti sve informacije o uslugama Hamag-Bicroa, sudjelovati u informativnim radionicama, kao i na individualnim sastancima. Kroz treću pilot-uslugu uspostavljena je mentorska shema koja okuplja stručnjake s dugogodišnjim iskustvom u određenom području znanja relevantnom za poslovanje MSP-ova uključenih u provedbu usluge. Usluge mentorske podrške podrazumijevaju usmjeravanje i podršku budućim i postojećim MSP-ovima u razvoju poduzetničkog pothvata, odnosno razvoju poslovanja. Četvrta pilot-usluga odnosi se na podršku PPI-jevima u savjetovanju na području društvenog poduzetništva.
Peta pilot-usluga odnosi se na dijagnostički alat razvijen kroz projekt BOND, a obuhvaća alate za procjenu stanja poslovanja poduzeća i inovacijskog profila poduzetnika.H
Decentralizacija usluga provodi se za poduzetnike izvan Zagreba putem ispostava u Antunovcu i Čakovcu
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVI PUT U HRVATSKOJ

Isplaćene im potpore za nepokupljeno i neobrano voće

2

NOVE TEHNOLOGIJE PRUŽAJU BROJNE MOGUĆNOSTI

U poduzetničkim vodama sve je više dugotrajno nezaposlenih i potplaćenih

3

ZATVARAJU 500 FILIJALA DO 2023. GODINE

UniCredit ukida 8000 radnih mjesta