Kultura
KONCERT

Synergia 4 večeras u Sv. Donatu
Objavljeno 8. kolovoza, 2019.
Prije dvije godine, na 57. Glazbenim večerima u Sv. Donatu, ansambl Synergia 6 priredio nam je iznimno dojmljiv koncert, kojega se zadarska publika još sjeća. Ove nam godine dolazi u obliku Synergije 4. Tako će danas, 8. kolovoza, u crkvi sv. Donata u 21 sat nastupiti Edin Karamazov, miljenik zadarske publike, jedan od najpoznatijih lutnjista današnjice, građanin svijeta rodom iz Zenice. Globalnu pozornost privukao je albumom "Songs From the Labyrinth", koji je snimio sa Stingom i koji je postao najprodavaniji album klasične glazbe u povijesti. Naravno, uvijek se rado vraća gitari, svom prvom instrumentu.

Klaviristica Vesna Podrug Kossjanenko rođena je u Splitu. Studirala je i magistrirala klavir na Visokoj glazbenoj školi u Beču, gdje je završila i studij komorne glazbe te pedagoški studij. Tijekom bečkih godina radila je kao stalna korepetitorica u Bečkoj državnoj operi, kao pedagoška suradnica na Univerzitetu za glazbu i scensku umjetnost, nastupala s Orkestrom Bečke državne opere… Od 2007. djeluje u Splitu, gdje je prodekanica Glazbenog odjela na Umjetničkoj akademiji.

Stalnu jezgru projekta čini puhački dvojac: fagotist Žarko Perišić, koji od 2004. predaje fagot na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i djeluje kao solo fagotist Simfonijskog orkestra HRT-a, te klarinetist Milan Milošević, član Američkog udruženja glazbenika i Međunarodnog udruženja klarinetista. Bio je član Beogradske filharmonije od 1990. do 1999. i umjetnički direktor puhača Beogradske filharmonije. Trenutno je na poziciji glazbenog ravnatelja Vancouver Collegea.

Cijena ulaznice je 80 kuna, a mogu se kupiti na infopultu Kneževe palače svakog radnog dana 11 - 13 i 19 - 21 sat i subotom 11 - 13 sati ili ispred koncertnog prostora sat vremena prije održavanja koncerta. Internetska prodaja: www.ulaznice.hr. Popusti: 40 kuna za sve koncerte: prijatelji Glazbenih večeri u Sv. Donatu, umirovljenici, studenti, ratni invalidi; 20 kuna za sve koncerte: studenti Muzičke akademije, učenici glazbenih škola. Karte s popustom moguće je preuzeti samo u pretprodaji (na infopultu Kneževe palače). Ulaznice kupljene na mjestu održavanja koncerta bit će skuplje deset kuna od ulaznica kupljenih u pretprodaji na infopultu Kneževe palače. T.K.
Možda ste propustili...

ZA ŽIVOTNO DJELO NA PODRUČJU HRVATSKOG STRIPA

Krešimir Zimonić dobitnik nagrade „Andrija Maurović“

KIPAR DENIS KRAŠKOVIČ APELIRA:

Skulpture trebaju resiti gradove

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana