Ekonomija
STRATEGIJA “ZERO WASTE” ILI NIŠTA OTPADA

Zagrebački hotel Esplanade uključio se u projekt WWF-a za smanjenje otpada od hrane
Objavljeno 7. kolovoza, 2019.
U Hrvatskoj godišnje bacamo oko 400 tisuća tona hrane, dajući svoj doprinos europskim brojkama koje su na oko vrtoglavih 90 milijuna tona. Svjetska organizacija za zaštitu prirode, WWF, stoga je prepoznala otpad od hrane kao jedan od iznimno važnih programa svoga rada radi smanjenja pritiska koji čovječanstvo stavlja na naš planet. WWF Adria svoj je rad na smanjenju otpada od hrane započeo suradnjom sa zagrebačkim hotelom Esplanade, koji teži održivom razvoju te zajedno koračaju k njihovoj "zero waste" (ništa otpada op. a.) strategiji.

"Nama je u WWF-u borba protiv otpada hrane jako važna i želimo potaknuti promjenu ponašanja u našim hotelima. Naš dugogodišnji partner, hotel Esplanade, prepoznao je ovaj projekt i započeo provedbu radi smanjenja otpada od hrane. Vjerujemo da ćemo ovim primjerom nadahnuti i druge hotele u regiji da se odvaže u borbi protiv suvišnih ostataka od hrane", ističe Fabijan Peronja iz WWF-a Adria.

"Hotel Esplanade svojim programom odgovornog poslovanja i gospodarenja otpadom već dugi niz godina nastoji pravilno i učinkovito upravljati namirnicama u procesu nabave, pripreme hrane i recikliranja otpada od hrane, no ovom inicijativom namjera je dodatno potaknuti najveću moguću iskoristivost hrane u kuhinji i u restoranima. Obukom djelatnika te preko informativnih i edukativnih poruka usmjerenih prema gostima nastojat ćemo ukazati na ovaj globalni problem. Dakako, želja nam je potaknuti i ostale pojedince i institucije da krenu u tom smjeru", ističe generalni direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić.

Uz zagrebački hotel Esplanade ovu je inicijativu već prihvatio i provodi i beogradski hotel Courtyard by Marriott Belgrade City Center. I.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVI PUT U HRVATSKOJ

Isplaćene im potpore za nepokupljeno i neobrano voće

2

NOVE TEHNOLOGIJE PRUŽAJU BROJNE MOGUĆNOSTI

U poduzetničkim vodama sve je više dugotrajno nezaposlenih i potplaćenih

3

ZATVARAJU 500 FILIJALA DO 2023. GODINE

UniCredit ukida 8000 radnih mjesta