Crna kronika
DUBROVNIK

Uhićen muškarac zbog podmetanja dva požara
Objavljeno 6. kolovoza, 2019.

Dubrovačko-neretvanska policija uhitila je 42-godišnjaka zbog sumnje da je u nedjelju na dva mjesta podmetnuo požare u Kominu na predjelu Ploča.
Policija je u utorak priopćila da su policajci iz Ploča uočili 42-godišnjaka za kojeg je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je podmetnuo oba požara, namjerno zapalivši travu i nisko raslinje. U prvom požaru, koji je izbio oko 10,45 sati na predjelu Luka, opožareno je oko 3 000 četvornih metara. Drugi požar, koji je izbio nekoliko minuta kasnije na više mjesta u dužini od dva kilometra na predjelu Rastoka, opožario je oko 4.000 četvornih metara. Intervencijom vatrogasaca i mještana oba požara su vrlo brzo ugašena i nije nastala veća materijalna šteta.
Zbog psihičkog stanja u kojem je zatečen, osumnjičeni 42-godišnjak prevezen je na liječnički pregled, a potom i u splitsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju. Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom protiv njega se nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću podnosi kaznena prijava, kažu u policiji.H

Možda ste propustili...