Tehno
TEST: SONY SRS-XB41

Idealan za nezaboravan party, gdje god poželite
Objavljeno 2. kolovoza, 2019.
Ugrađena LED rasvjeta može svijetlili u nekoliko različitih načina, a sve u ritmu glazbe

Ljetno doba i godišnji odmori idealno su razdoblje kada bi vam jedan prijenosni zvučnik mogao dobro doći, a uz Sony SRS-XB41 bit ćete uvijek spremni za spontano druženje, pa i pravu feštu.

Prijenosni zvučnici posljednjih su godina doživjeli pravu eksploziju. Modela ne nedostaje, a u moru modela koji se međusobno razlikuju po snazi, izvedbi, izgledu i drugim značajkama, uvjerljivo zapažen bit će Sony SRS-XB41. Ovaj prijenosni zvučnik krasi jedinstven izgled, ali i poprilično velike dimenzije za prijenosni zvučnik te masa koju ćete itekako osjetiti pod rukom. Sve to nije bez razloga tako, jer je Sony SRS-XB41 pravi party stroj.

Vodootporan
Sony SRS-XB41 svojim izgledom razlikuje se od većine modela na tržištu. Ovaj zvučnik dostupan je u nekoliko boja (naš je bio plavi), međutim zanimljivo je kako je kompletno presvučen u tkaninu. Uz tek poneki gumeni poklopac (za priključke i punjač) i svojevrsnu LED lajsnu. Iako biste pomislili da je zvučnik prekriven tkaninom posebno osjetljiv, to sa Sony SRS-XB41 nije slučaj. Naime, ovaj zvučnik je potpuno vodootporan! Ne, ne mislimo ovdje na blago prskanje vodom, nego baš na pravu vodootpornost. Stoga, imate li druženje uz bazen i puno vode - Sony SRS-XB41 bit će spreman ako nekog od ekipe ponese pjesma zajedno s njim u bazen. Dakle, osim što će se dobro snaći u mokrim okruženjima, Sony SRS-XB41 savršen je i za mrak. Naime, zvučnik posjeduje ugrađenu LED rasvjetu koja može svijetlili na nekoliko različitih načina, a sve u ritmu glazbe. Osvjetljenje su zvučne jedinice, LED lajsna, a tu su i dva svojevrsna stroboskop reflektora. LED rasvjeta je višebojna te doista podiže atmosferu. SRS-XB41 se od drugih prijenosnih zvučnika razlikuje i po veličini. Ne, ovo nije mali prijenosni zvučnik koji ćete spremiti u torbu ili neki pretinac, jer uz dimenzije od 291 mm x 104 mm x 105 mm i masu od kilogram i pol, ovaj zvučnik prava je grdosija među prijenosnim modelima.

Sviraj mi do zore
Iako su sve navedene mogućnosti dobrodošle, SRS-XB41 ipak najviše oduševljava u onoj najvažnijoj – zvuku. Zvuk koji je ovaj zvučnik kadar proizvesti doista fascinira i ako je sam zvučnik za prijenosni model velik, čini nam se nevjerojatno malen kada krene proizvoditi ovakav zvuk. U kratkim crtama on je precizan bez iskrivljavanja na većoj glasnoći, a bas je prodoran i osjetimo njegove udarce. Bas može biti ovako snažan zahvaljujući posebnoj funkcionalnosti Sony XTRA BASS, a drugi tonovi svoju kvalitetu zahvaljuju velikim 58-mm zvučničkim jedinicama. Sony SRS-XB41 kadar je uz poseban efekt LIVE SOUND pružiti efekt festivalskog zvuka, koji će u nekim pjesmama savršeno upotpuniti zvuk pjesme. Uz Sony SRS-XB41 možete biti pravi DJ na druženju uz kontrole i puštanje glazbe preko NFC i Bluetooth povezivanja te kontrole rasvjete uz aplikaciju Fiestable. Kako bi druženje poteglo do zore, Sony SRS-XB41 može pružiti do 24 sata trajanja baterije. Jasno, uključivanjem rasvjete i prilikom snažnijeg slušanja glazbe ova se autonomija smanjuje, no i dalje ovdje govorimo o satima i satima trajanja baterije. Uz cijenu od oko 1800 kuna, Sony SRS-XB41 doista je pristupačan, prijenosan, izuzetno sposoban i atraktivan party stroj. Očekuje li vas puno druženja na otvorenom ovo ljeto - Sony SRS-XB41 je savršen dodatak za nezaboravne fešte.

Tanja Kvorka
Kako bi druženje poteglo do zore, Sony SRS-XB41 može pružiti do 24 sata trajanja baterije
Uz dimenzije od 291 mm x 104 mm x 105 mm i masu od kilogram i pol, ovaj zvučnik prava je grdosija
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike