Tehno
ADATA

Brzina prijenosa podataka 6 Gb/s
Objavljeno 2. kolovoza, 2019.
ADATA predstavlja M.2 2280 SATA SSD ADATA Ultimate SU650, SSD opremljen 3D TLC flash memorijom i nudi kapacitet do 480 GB uz brzine čitanja/pisanja do 550/510 MB/s. Uređaj podržava i inteligentno SLC cacheiranje te tehnologiju koda za ispravljanje pogrešaka Low-density parity-check (LDPC) koja jamči napredne performanse i integritet podataka. SU650 krasi faktor veličine M.2 2280 te je savršen za prijenosna i stolna računala jer ne zahtijeva spajanje raznih kabela tijekom instalacije.

Zahvaljujući implementaciji 3D NAND flasha, SU650 nudi velik kapacitet prostora za pohranu (120 GB, 240 GB i 480 GB), poboljšanu učinkovitost i veću pouzdanost. Bilo da se koristi za pohranu ili kao pogon s kojeg se podiže operacijski sustav, izvrstan je izbor za nadogradnju, posebno za korisnike koji prelaze s tvrdog diska na SSD. Uz to, 3D NAND flash troši manje energije – do 80 % manje nego tvrdi diskovi – što je savršeno za korisnike koji često duže rade na prijenosnom računalu.

NAND flash memorija uz inteligentno SLC cacheiranje povećava performanse. To omogućuje modelu SU650 da dosegne brzine čitanja/pisanja do 550/510 MB/s i ponudi glađe i brže podizanje sustava, prijenose datoteka i preuzimanja. Uz tehnologiju koda za ispravljanje pogrešaka LDPC, SU650 može prepoznati i ispraviti pogreške te tako osigurati integritet podataka, a time i produžen vijek trajanja. Prosječno vrijeme između kvarova ovog uređaja iznosi dva milijuna sati u usporedbi s 1,5 milijuna za 2D NAND flash, što znači i povećanu pouzdanost.

Kupnjom SSD-a SU650 korisnici se kvalificiraju za preuzimanje ADATA-inih uslužnih programa SSD Toolbox i Migration Utility. SSD Toolbox omogućuje korisnicima nadzor uređaja i upravljanje njime, a mogu se vidjeti i stanje pogona, razina istrošenosti i podaci o vijeku trajanja. M.R.
Prepoznaje i ispravlja pogreške te tako osigurati integritet podataka, a time i produžen vijek trajanja
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike