Sport
OSVRT NA 1. KOLO HT PRVE HNL

Na startu sezone - gostima samo mrvice
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
Domaće momčadi bile su nemilosrdne na startu nove sezone HT Prve HNL. Od raspoloživih 15 bodova gosti su odnijeli samo jedan jedini, a to je posljedica toga što su sve najjače naše momčadi sezonu otvorile pred svojim navijačima. Najuvjerljivi na otvaranju bio je prvak Dinamo, koji je s čistih 3:0 svladao Lokomotivu. Jedna od zanimljivosti s te utakmice vezana je uz dva promašena kaznena udarca. Jedan je promašila svaka momčad, prvo je Hajrović (80. minuta) zapucao udarac s "bijele točke" za vodstvo od 3:0, a onda je isto učinio i Uzuni (82. minuta), koji je mogao Lokomotivu dovesti na pogodak zaostatka i završnicu susreta učiniti neizvjesnijom. Nedugo nakon Uzunijeva promašaja, Bruno Petković je trećim pogotkom stavio točku na "i" pobjedničkog starta "modrih". Zadovoljni premijerom bili su i u Gradskom vrtu jer je Osijek sa 2:0 ispratio Slaven Belupo, koji je u prošlosti znao stvarati nevolje bijelo-plavima. Ovaj put Osječani su sve imali "pod kontrolom" i mogli slaviti i uvjerljivije, ali neće se previše žaliti zbog toga jer je njihova pobjeda čista kao suza i posve zaslužena. S istim je rezultatom Hajduk s novim trenerom Damirom Burićem svladao Istru 1961 na Poljudu. Nakon šokova i napetosti koje je izazvalo ispadanje od malteškog Gzira Uniteda pobjeda nad Puljanima sigurno će dobro doći za smirivanje uzavrelih strasti. Put do pobjede na otvaranju sezone najteži je bio Rijeci. Na Rujevici je gostovao novi prvoligaš Varaždin i prilično namučio domaćina. Ipak, Riječani su pronašli pobjedničku formulu, ponajviše zahvaljujući inspiriranom Robertu Muriću, koji je zabio dva sjajna pogotka. Inače, Murić je jedini igrač koji je u 1. kolu bio dvostruki strijelac. Jedini gost koji je u 1. kolu uspio ostati neporažen bio je Inter Zaprešić. "Div iz predgrađa" pomalo je neočekivano otkinuo dva boda Gorici (1:1), ali ako se pogleda prošlosezonska statistika međusobnih susreta tih suparnika, onda to i nije čudno. Prošle godine sve su četiri utakmice Gorice i Inter Zaprešića baš bile lude, a u njima ni jednom nije pobijedila domaća momčad. Tako da je ovaj remi samo nastavak te tradicije.
Start HT Prve HNL donio je 12 pogodaka, što je nešto manje od 2,4 po utakmici i prošlosezonskog prosjeka, koji je iznosio 2,8 pogodaka. No zato je broj gledatelja na početku nove sezone prilično nadmašio prošlosezonski prosjek (2660). Utakmice 1. kola gledao je 19.971 gledatelj, što je, za naše prilike, pristojan prosjek, gotovo četiri tisuće po utakmici (3994). Za to se može zahvaliti rasporedu jer su sve momčadi koje imaju velik ili pristojan broj gledatelja igrale kod kuće.


Dalibor Keler
REZULTATI I TABLICA
Rezultati 1. kola: Osijek - Slaven Belupo 2:0, Dinamo - Lokomotiva 3:0, Rijeka - Varaždin 2:1, Gorica - Inter Zaprešić 1:1, Hajduk - Istra 1961 2:0

TABLICA

Dinamo       1       1       0       0       3:0       3

Osijek       1       1       0       0       2:0       3

Hajduk       1       1       0       0       2:0       3

Rijeka       1       1       0       0       2:1       3

Inter       1       0       1       0       1:1       1

Gorica       1       0       1       0       1:1       1

Varaždin       1       0       0       1       1:2       0

Istra 1961       1       0       0       1       0:2       0

S.Belupo       1       0       0       1       0:2       0

Lokomotiva       1       0       0       1       0:3       0
12
12

pogodaka postignuto je u 1. kolu
19.971
19.971

gledatelj na pet susreta otvaranja nove prvoligaške sezone
Možda ste propustili...

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike