Regija
SLATINČANI NA ZAVRŠNICI KUPA HŠRS-A

Željko Vilk peti je u državi, Klen jedanaesti
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
SLATINA

Športsko-ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije bio je ovogodišnji organizator završnice Kupa Hrvatske HŠRS-a, na kome je nastupilo više od 400 natjecatelja. Devet ekipa juniorki i 16 seniorki natjecalo se na poznatoj Šoderici, a 15 ekipa juniora i 19 seniora na obližnjem jezeru Jegeniš. Zahvaljujući uspješnom nastupu na međužupanijskom natjecanju VII. zone u Garešnici, na završnicu Kupa među 19 seniorskih ekipa s područja cijele Hrvatske plasirala se i ekipa seniora Športsko-ribolovne udruge Klen Slatina.

Prvoga dana natjecanja ekipa slatinskog Klena u sastavu Jovica Beneš, Željko Vilk i Adrijano Idek zauzela je osmo mjesto. Drugoga dana ulovi su bili nešto bolji, a za ŠRU Klen Slatina nastupili su Jovica Beneš, Željko Vilk i Tihomir Ištvanović te su ekipno zauzeli 12. mjesto. Zbrajanjem sektorskih plasmana prvoga i drugog dana natjecanja, "klenovci" su zauzeli ukupno 11. mjesto. Najbolji pojedinačni rezultat od slatinskih natjecatelja ostvario je Željko Vilk, koji je prvog dana natjecanja osvojio prvo mjesto u sektoru s ulovom od 1.100 grama, a drugi je dan osvojio 6. mjesto u sektoru s ulovom od 2.076 grama ribe. U ukupnom poretku u konkurenciji 59 natjecatelja Vilk je zauzeo odlično peto mjesto.

Članovi ŠRU-a Klen izrazili su zahvalu Gradu Slatini i gradonačelniku Denisu Ostrošiću te slatinskoj Zajednici športskih udruga na potpori, kao i Športsko-ribolovnom savezu Virovitičko-podravske županije na potpori.

Od slavonskih seniorskih sudionika završnice Kupa visoko treće mjesto osvojila je ekipa Udice iz Donjeg Miholjca, na peto mjesto plasirao se Amur Interland iz Darde, osmi je Klen iz Nove Gradiške, deveto Belišće, a deseti Smuđ iz Črnkovaca. Ekipa Udice iz Grubišnog Polja plasirala se na 15. mjesto, a Starovirac iz Otoka bio je sedamnaesti. Pojedinačno Antonio Juras iz črnkovaca bio je drugi, a Dragan Gužvić iz Donjeg Miholjca treći. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana