Regija
ZAVRŠENE 16. BIZOVAČKE LJETNE VEČERI

Četiri dana dobre zabave: biciklijada, mali nogomet, ribički kup, koncerti, fiš...
Objavljeno 22. srpnja, 2019.
BIZOVAC

Bizovačke ljetne večeri iz godine u godinu postaju sve atraktivniji četverodnevni festival dobre zabave, glazbe, sporta i tradicijske umjetnosti. Slijedeći tu tradiciju, i ove godine od 18. do 21. srpnja mještani Bizovca i njihovi gosti mogli su uživati u sadržajnom programu obogaćenom koncertima vrhunskih domaćih glazbenih sastava Lege, Cash benda, Sinova ravnice i grupe Orion s Adrijanom Baković.

Goran Ivanović, zamjenik župana osječko-baranjskog, na izložbi starih fotografija iz ciklusa "Uspomene iz prošlog vremena" otvorio je 16. Bizovačke ljetne večeri - manifestaciju koja spaja tradiciju i suvremenost. U međuvremenu se na drugoj lokaciji odvijala i sve popularnija gastronomska priredba - natjecanje u pripremanju fiš-paprikaša. I ove godine fiš se kuhao u devedesetak kotlića uz potopru više od tisuću posjetitelja, a ocjenjivačkoj komisiji u kojoj su bili Josip Vučetić, Željko Turalija i Nedeljko Josić na prosudbu je svoje delicije ponudilo šezdeset i šest natjecatelja. Prvo je mjesto osvojio Damir Toša, a iza njega su se plasirali Dubravko Grgić, Nikola Barišić, Bojan Marušić i Tomislav Blažević. Posebna atrakcija bio je vol s ražnja od 400 kilograma.

U subotu prijepodne održala se biciklijada prvo za djecu, a potom i seniore, a doprinos manifestaciji dali su i bizovački ribiči koji su organizirali tradicionalni Memorijalni ribički kup "Željko Deak". Posebno atraktivan događaj bio je turnir bizovačkih ulica u malom nogometu, koji se u Bizovcu održava od sedamdesetih godina prošlog stoljeća. Nakon uzbudljivih nadmetanja, titulu najbolje momčadi odnijeli su "Repani" - nogometaši iz ulice Kardinala Alojzija Stepinca.

Dio večeri u petak bio je posvećen tradicionalnom folklornom koncertu u svijetu i zemlji renomiranog domaćeg ansambla, čuvara tradicijske baštine, Kulturno-umjetničkog društva Bizovac, i gostiju iz Cerića, Crkvara i Čačinaca, a izniman doprinos manifestaciji pružili su Veterani NK BSK-Termia, DVD Bizovac, Ogranak Matice hrvatske Bizovac, NK BSK-Termia, SRD Bandar, Udruga svetog Vinka Paulskog Bizovac, Udruga za biciklizam Biz-bike17, KUD Bizovac, OŠ dr. Bratoljuba Klaića, Dječji vrtić “Maslačak” te brojni drugi pojedinci, udruge i organizacije bez kojih ovaj projekt ne bi uspio, poručuje Srećko Vuković, načelnik Općine Bizovac, glavnog organizatora manifestacije. L. Aničić
Najbolji fiš skuhao je Damir Toša, a pobjednici malonogometnog turnira bili su “Repani”
Najčitanije iz rubrike