Regija
RADIONICE I IGRAONICE ZA NAJMLAĐE

Mališani na zelenoj travi našli plavo morsko dno
Objavljeno 23. srpnja, 2019.
SLATINA

U nedjelju je u Parku 136. slatinske brigade u okviru manifestacije Slatinsko ljeto održana još jedna nedjeljna aktivnost Društva Naša djeca Slatina – Dječji kutak "Veseli sat".

Morsko dno bila je tema radionica i igraonica za najmlađe nedjeljnoga Kutka pa su djeca od papira i starih CD-ova izrađivala ribe i ostale "stanovnike" mora, a potom su te šareno izrađene životinjice puštala u more, koje je simbolizirao plavi hamer. I dok je dio mališana sudjelovao u toj radionici, održavalo se istovremeno još nekoliko aktivnosti. Bila su to natjecanja, igre spretnosti i zabavne igre s lopticama za najmlađe.

Pozornost velikog broja djece zaokupila je i mini čitaonica na otvorenom, koju je organizirala Gradska knjižnica i čitaonica Slatina. U zanimljivom ljetnom okruženju djeca su u društvu tete Ane čitala i slušala priče i gledala slikovnice.

Na kraju veselog druženja gradska Turistička zajednica počastila je svu djecu sladoledom. Voditeljice aktivnosti bile su članice Društva Naša djeca Slatina, koje su istovremeno i volonterke aktivnosti "Volonteri u parku" projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. One su, naoružane dobrom voljom i zanimljivim idejama, različitim rekvizitima pripremile igraonicu za najmlađe. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike