Sport
ANTONIO MANCE

Pobjeda koja će podići samopouzdanje uoči početka izazova na europskoj sceni
Objavljeno 22. srpnja, 2019.

Prvo ime prvenstvene premijere u kojoj je Osijek na svom stadionu svladao Slaven Belupo sa 2:0 bio je novi napadač Antonio Mance. Ljetos je doveden iz Trenčina za 1,3 milijuna eura, u najvećem klupskom transferu u povijesti, i odmah je počeo isplaćivati uloženo u njega. Protiv Koprivničana je u pobjedu ugradio pogodak i asistenciju, a osim toga bio je i stalna napast i opasnost za gostujuća vrata. Pogodio je gredu i u još dva navrata na iskušenje stavljao vratara Ivana Filipovića, koji je svojim intervencijama spasio goste od uvjerljivijeg poraza.

- Uvijek je važno sezonu otvoriti pobjedom. Sretan sam što nam je to uspjelo, a naravno zadovoljan i svojim doprinosom na premijeri. Pobjeda je važna jer će nam sigurno još malo podignuti samopouzdanje uoči utakmica 2. pretkola Europske lige protiv bugarskog CSKA-a - kaže nova Osijekova "devetka".

Njegova akcija s kraja prvog dijela bila je ključna za cijeli susret. Prvo poluvrijeme igralo se obostrano oprezno, a onda je u 43. minuti Mance bljesnuo. Ukrao je loptu Godi, s lakoćom pretrčao Nowaka, a kada je došao sam pred Filipovića, pokazao je mirnoću te ga prevario bez problema. Taj je pogodak donio olakšanje u redove bijelo-plavih, a, kako vole reći treneri, postignut je u pravo vrijeme, uoči odlaska na odmor.

- Nije bilo lako igrati. Ne znam kako se to činilo sa strane, ali dolje na terenu nedostajalo je zraka. Teško se disalo zbog sparine, ali uspjeli smo izvući tu utakmicu na pravi način pa sad u miru možemo krenuti prema sljedećem izazovu.

Već na pripremama vidjelo se kako su Mance i Marić kompatibilan par napadača, što su na pravi način dokazali odmah na startu HNL-a. Antonio je načeo, a Marić završio posao protiv Slaven Belupa, pa navijači i trener Dino Skender mogu zadovoljno trljati ruke kada je u pitanju forma bijelo-plavih strijelaca. S obzirom na to da je suradnja njih dvojice tek počela, možemo samo nagađati kako će ona izgledati kada se "upucaju" do kraja. Mance je, naime, jedan od onih koji je nešto kasnije ušao u pripreme, pa će njegova forma sigurno još rasti, a to su odlične vijesti za osječku momčad. Nakon uspješnog starta u prvenstvu bijelo-plave za četiri dana očekuje prvi europski ispit u Sofiji protiv CSKA.

- To je novi izazov za nas, a vjerujem da će nas i tamo ovako krenuti, kao što je bilo protiv Slaven Belupa. Idemo pokušati napraviti što bolji rezultat uoči uzvrata u Gradskom vrtu - zaključio je Antonio Mance, napadač Osijeka.

Za špice koje dođu u novu sredinu uvijek je važno što prije probiti led kada su pogodci u pitanju. Manceu je to uspjelo već u debiju za Osijek, pa sad u miru može iščekvati utakmice koje slijede na europskoj i domaćoj sceni. D.Keler
Antonio Mance

napadač NK Osijek

- Nije bilo lako igrati. Ne znam kako se to činilo sa strane, ali dolje na terenu nedostajalo je zraka. Teško se disalo zbog sparine, ali uspjeli smo izvući tu utakmicu na pravi način i sad u miru idemo dalje
PRODANO VIŠE OD 2600 GODIŠNJIH ulaznica
Prodaja godišnjih ulaznica za utakmice NK Osijek ide vrlo dobro. Već u prvih desetak dana otišlo ih je više od 2600. Naravno, prodaja će se nastaviti, a oni koji još nisu kupili svoju godišnju pretplatu mogu to učiniti svakog radnog dana od 14 do 18 sati na ulazu G6, ispod zapadne tribine. Prošle sezone osječki je klub prodao dvostruko više abonomana, a vjeruje se da 5000 njih nije nedostižan broj ni ovog ljeta. Inače, premijeru u Gradskom vrtu, prema službenim brojačima, gledao je 2251 čovjek. Nama se činilo kako je auditorij bio i nešto brojniji, ali “kentauri” na ulazima osječkog stadiona evidentirali su taj broj pa nam ne preostaje ništa drugo nego prihvatiti ga kao službeni kada je posjet u pitanju.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini