Regija
PROJEKT D.O.N.A.U. POTIČE MLADE NA PODUZETNIŠTO

Pomoć za buduće poljoprivrednike
Objavljeno 21. srpnja, 2019.
NAŠICE - U sklopu projekta D.O.N.A.U. provode se i aktivnosti namijenjene učenicima srednje škole poljoprivrednog smjera pa je tako CLIP Našice nedavno potpisao ugovor o suradnji s ravnateljem Srednje škole Isidora Kršnjavog Željkom Filjkom. Na potpisivanju su bili i voditelj projekta Milan Peterka i Emilija Malovčak, projektna koordinatorica i predsjednica CLIP-a Našice. Projekt povezuje tri mjesta, Dalj, Osijek i Našice, pod sloganom "Aktivacijom do uspjeha", a uz našičku udrugu na njemu surađuju i Centar za poduzetniško Osijek, Poduzetničko-razvojni centrar Općine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o. i Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek. Jedna od aktivnosti projekta uključuje predavanja o poduzetničkoj tematici, koja za cilj imaju poticanje mladih poljoprivrednika na pokretanje vlastitog posla. Edukacijski ciklus održat će se u 2019. i 2020. godini, a u sklopu predmeta Agroekonomika i Tržište.

- Uvijek mi je drago da mogu učenicima omogućiti dodatna usavršavanja, pogotovo ovakva, organizirana od strane poduzetničkih potpornih institucija koje mogu učenicima pomoći oko pokretanja vlastitog posla i pomoći im nakon izlaska na tržište rada - rekao je ravnatelj Filjak. Glavni je cilj projekta dugotrajno nezaposlene osobe usmjeriti u održivu poljoprivredu zasnovanu na inovativnom pristupu i uzgoju na malim parcelama.

- Lijepo je znati i svjedočiti da ravnatelj za svoje učenike želi više i bolje, a povezivanje s organizacijama civilnog društva, poduzetničkim potpornim institucijama kroz EU projekte idealna je prilika za to - rekla je Malovčak. I.Ć.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike