Sport
IMA RAZLOGA ZA ZADOVOLJSTVO

Skender: Ovako se igraju prve utakmice, koje uvijek mogu biti neugodne i škakljive
Objavljeno 20. srpnja, 2019.
- Možda su nam pomogli i događaji s “generalke”, na kojoj smo se malo zaletjeli i bili kažnjeni - kaže trener NK Osijek

Trener Osijeka Dino Skender mogao je biti zadovoljan, ne samo pobjedom nego i načinom na koji je njegova momčad do nje stigla. Istina, u prvom poluvremenu Osječani su bili malo rezervirani, ali sve je to bio dio plana na putu prema pobjedi.

- Sretan sam i zadovoljan jer smo na pravi način otvorili novo prvenstvo Prve HNL. Ovako se igraju prve utakmice, koje uvijek mogu biti neugodne i škakljive. Možda su nam pomogli i događaji s "generalke", na kojoj smo se malo zaletjeli i bili kažnjeni. Zato smo protiv Koprivničana krenuli malo opreznije. Željeli smo polako preuzimati kontrolu igre i to smo korak po korak uspijevali. Također mi je drago što smo zabili pogodak iz presinga pretkraj prvog dijela, što nam je olakšalo posao u nastavku susreta - rekao je u uvodu trener bijelo-plavih.

Skender će ući u povijest kao prvi trener u HNL-u koji je dobio žuti karton. Dobio ga je jer je napustio tehnički prostor, no taj mu trenutak nije mogao pokvariti zadovoljstvo zbog osvojena tri boda na startu nove sezone.

- Odigrali smo vrlo pametnu utakmicu u kojoj smo naglasak stavili na odgovornu igru u defenzivi. I to je funkcioniralo odlično, jer gostima nismo pružili ni najmanju priliku za pogodak. Bili smo sigurni u zadnjoj liniji na čelu s Ivušićem i to je veliko ohrabrenje nakon što nam je na "generalki" protiv Slobode curilo daleko više nego što smo to željeli.

Jedan je detalj posebno zabrinuo sve u osječkom taboru. U posljednjoj minuti susreta uz lijevu aut-liniju ostao se previjati Petar Bočkaj, koji je odigrao odličnu utakmicu, te je vidljivo šepajući napustio teren.

- Dobio je neugodan udarac u kvadriceps, na isto mjesto kao i proljetos protiv Dinama, kada je zbog toga duže bio izvan stroja. Samo se nadam kako ovaj put ta ozljeda nije tako teška jer bi to bio težak udarac za nas - zaključio je Dino Skneder, trener nogometaša Osijeka.

Ivica Sertić, trener Slaven Belupa, realno je sagledao zbivanja na terenu Gradskog vrta. Njegova momčad nije izgledala u polju loše, ali bila je posve nemoćna u napadačkim akcijama, jer nijednom nije uspjela vratara Osijeka Ivicu Ivušića staviti na ozbiljnije iskušenje.

- Pobjeda Osijeka je posve zaslužena, a naše je izdanje bilo preskromno u ofenzivnom dijelu kako bismo zakomplicirali utakmicu. Mogu biti zadovoljan kako smo igrali prvih 35 minuta. Bili smo organizirani u obrani i radili smo kvalitetan pritisak na zadnju liniju Osijeka, no to nismo pretočili u prilike za pogodak. Skupo nas je koštrala neopreznost prije kraja prvog dijela, koja je donijela vodstvo Osijeku. U nastavku je Osijek stao čvrsto natrag, mi smo imali nekakvu prividnu inicijativu, a domaćin nas je dočekao iz protunapada. Imali su Osječani dosta prilika u nastavku, pa smo mogli doživjeti i uvjerljiviji poraz - rekao je Sertić.

Dalibor Keler
PRVI KARTONI KLUPI
Braća Skender ući će u povijest hrvatskog nogometa kao prvi ljudi koji su dobili žute kartone kao dužnosnici. To je posljedica novouvedenih pravila. Dino je svog “žutaka” dobio prestrogo, jer je malo iskoračio iz svog tehničkog prostora, a “cinkao” ga je četvrti sudac. Njegov brat Marin, pak, javnu je opomenu zaradio zbog burne rekacije u situaciji kada je Marić pao u kaznenom prostoru u dvoboju s Nowakom. Marin je tražio kazneni udarac, ali dobio je samo - žuti karton.
Dino Skender

trener NK Osijek

- Ovako se igraju prve utakmice, koje uvijek mogu biti neugodne i škakljive. Možda su nam pomogli i događaji s “generalke”, na kojoj smo se malo zaletjeli i bili kažnjeni. Zato smo protiv Koprivničana krenuli malo opreznije
Možda ste propustili...

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike