Novosti
FORTENOVA GRUPA O ROLL-UP KREDITU

Refinanciranje na otvorenom tržištu
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Fortenova grupa refinancirat će roll-up kredit iz lipnja 2017. izdanjem četverogodišnje obveznice u iznosu do 1,2 milijarde eura, uz kamatu od 7,3 posto plus EURIBOR uz donju granicu od 1 posto, a refinanciranje predvodi američki investicijski fond HPS Investment Partners uz sudjelovanje VTB banke, objavljeno je u petak iz Fortenove.

U priopćenju se prenosi izjava glavnog izvršnog direktora Fortenova grupe Fabrisa Peruška da je ponosan na činjenicu što su pregovorima postigli mogućnost refinanciranja na otvorenom tržištu. "Činjenica da refinanciranje SPFA-e nismo morali tražiti od svojih vlasnika i sadašnjih vjerovnika dokazuje da je naše poslovanje održivo i da ima dobru perspektivu, koju je prepoznao HPS Investment Partners. Također, uključivanje VTB banke, jednog od naših vlasnika te dosadašnjeg kreditora kompanije, u ovo financiranje prema odobrenju njihova kreditnog odbora jasno pokazuje da oni koji dobro poznaju naše poslovanje vjeruju u budućnost kompanije i na tome im zahvaljujem", rekao je.

Inače, roll-up kredit u iznosu od 1,06 milijardi eura realiziran je za pokriće dugova Agrokora. Pregovori o njegovu refinanciranju trajali su duže vrijeme s obzirom na to da je taj kredit, prema podatcima s početka travnja, kada je Fortenova grupa i počela raditi, imao tada osnovnu kamatu od 11,5 posto, a koja je do rujna, kada kredit istječe, trebala narasti do 14 posto, a efektivno do 18 posto. H