Regija
DONACIJA OBITELJI SMILJANIĆ I ZELIĆ

“Jaglaci” dobili novi dom
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Udruga je vlasnik nove kuće kupljene od vjerske zajednice Jehovini svjedoci
ORAHOVICA - Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica dobila je novi prostor za dnevni boravak korisnika, koji im je za taj segment rada bio više nego potreban. Zahvaljujući donaciji obitelji Tomislava Zelića iz Njemačke i Daniela Smiljanića iz Čačinaca, udruga Jaglac ponosni je vlasnik nove kuće koja je kupljena od vjerske zajednice Jehovini svjedoci.- Namjena kuće je za provedbu projektnih i programskih aktivnosti s korisnicima udruge Jaglac, dok se ne obnovi zgrada u Novoj Jošavi, također u vlasništvu udruge, za pružanje socijalne usluge poludnevnog boravka. U našoj novoj kući planiramo započeti razvoj društvenog poduzetništva - novi strateški pravac udruge Jaglac, koji bi trebao osigurati veću financijsku stabilnost udruge i ujedno omogućiti zapošljavanje korisnika i drugih ranjivih skupina u našoj lokalnoj zajednici. Ovo je za nas ostvarenje bajke kakvu smo mogli samo sanjati i od srca zahvaljujem ovima dvjema obiteljima koje su nam ovako nešto priuštile. Isto tako hvala svima koji nam pomažu, Razvojnoj agenciji VIDR-a VPŽ-a, Gradu Orahovici, poduzeću Liograf i mnogim drugima, a za realizaciju ovoga projekta zahvaljujem Jehovinim svjedocima, koji su spustili cijenu za kuću, te prof. Pavi Leki, koji nam je sve što je trebalo za porezne savjetnike gospodina Zelića na njemački jezik preveo potpuno besplatno - rekla je predsjednica Jaglaca Đurđa Šimatović.

Kuću je rezanjem vrpce svečano otvorio Daniel Smiljanić, jedan od donatora.

- Priča o kupnji ovog objekta zapravo je krenula iz razgovora mene i mog kuma Tomislava Zelića. Naime, mi smo za jednog mog dolaska u Njemačku puno razgovarali o životu u Hrvatskoj i tako nekako došli do Jaglaca. Kako mi godinama pomažemo Jaglacu, znali smo da ovoj udruzi treba kuća za dnevni boravak i tako smo dogovorili da nas dvojica kupimo takvu kuću udruzi i evo, došlo je sretno do realizacije tog projekta. Obojica slično razmišljamo, ne znači u životu ništa novac, nekretnine i tome slično, puno je važnije činiti dobro. I zato je moje mišljenje danas da najveća zahvala ide članovima i volonterima udruge Jaglac te svima onima koji pomažu da ta udruga radi ovako human posao. Pozivam sve njih da i dalje čine dobro jer dobro se dobrim vraća - rekao je Smiljanić, kome je udruga uručila simboličan poklon, umjetničku sliku.

Nazočnima su se potom obratili i osnivač udruge Jaglac, danas predsjednik Udruge osoba s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar, Ivica Azenić, rekavši kako je presretan da udruga kojoj su njegovi kolege i on postavili temelje danas radi uspješno, s puno ljubavi i želje za pomoći onome kome to najviše i treba. Orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin zahvalila je donatorima i djelatnicima udruge na predanom radu te obećala daljnju potporu gradske vlasti udruzi na bilo kojem projektu i aktivnosti.

Vladimir Grgurić
Najčitanije iz rubrike