Osijek
NOVA ELEKTRANA PUŠTENA U POGON

“Didin konak” povukao više od pola milijuna kuna iz fondova EU-a
Objavljeno 20. srpnja, 2019.
U Didinom konaku najavljuju nova javljanja na EU natječaje i otvaranje novih radnih mjesta
"Didin konak" među rijetkim je ugostiteljsko-turističkim objektima koji je ‘‘povukao‘‘ poprilično velik financijski iznos iz EU fondova.

U srijedu je, naime, u "Didinom konaku" u pogon puštena nova elektrana, koja će znatno utjecati na smanjenje ne tako malih energetskih troškova restorana i smještajnih kapaciteta.

- Riječ je o projektu ‘Energetska učinkovitost u objektu Didin konak‘, financiranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj, provedenom u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva zaštite okoliša i energetike ‘Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u uslužnom sektoru‘ - kaže Viktor Tašić, voditelj ‘Didina konaka‘, restorana i smještajnih kapaciteta u vlasništvu istoimene tvrtke američkog biznismena hrvatskog porijekla, Stiva Bubala, naglašavajući kako je projekt vrijedan 577.090 kuna, od čega su 464.272 kune nepovratna sredstva. Projekt je, nastavlja Tašić, bio spreman davno prije natječaja koji je objavilo Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, na čiju su objavu u "Didinom konaku" strpljivo čekali. Nova elektrana, dodaje, mnogo će značiti i za buduće poslovanje cijelog objekta, jer postoji mnogo planova za blisku budućnost.

- Pri kraju su projekti za proširenje restorana, gradnju bazena, povećanje smještajnih kapaciteta za 40 novih ležajeva, adrenalinski park i slično. Čekat ćemo objavu novih natječaja i biti spremni za javljanje na njih. Sve više je gostiju koji u Baranju dolaze ne samo dobro jesti, popiti i prespavati. Treba im novih sadržaja, i u objektima gdje noće i u cijeloj Baranji. Naš je cilj promovirati cijelu Baranju, pa nam je stoga želja da Baranja bude jedna destinacija, a ne dvije ili tri, kakav osjećaj imaju gosti kada saznaju da u Baranji postoje, primjerice, tri turističke zajednice - kaže Tašić.

Inače, “Didin konak”, smješten u slikovitom Kopačevu, na samom rubu Kopačkog rita, jedan je, po broju dolazaka i noćenja, od većih baranjskih restorana, odnosno privatnih smještaja. U 2018. bilježe više od 4000 noćenja, a brojne ih nagrade nisu ‘’uspavale’’. U “Didinom konaku” 25 je soba s ukupno 49 ležajeva, čemu treba dodati i one u tri apartmana. Važno je istaknuti i kako su među rijetkim baranjskim privatnim smještajima koji mogu ‘’primiti pun autobus ljudi’’.
I. Getto
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike