Mozaik
“THE SOFT PARADE”

Neobjavljeni materijal The Doorsa stiže na posebnom izdanju
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Legendatrna grupa The Doors priprema za svoje vjerne obožavatelje gomilu dosad neobjavljenog materijala koji će činiti posebno izdanje njihova albuma “The Soft Parade” koji objavljuju u povodu pedesete obljetnice izvornoga izdanja. Bogato reizdanje stiže 18. listopada, a najavljuju ga ranom verzijom klasika “Roadhouse Blues” koji će se naći na njihovu sljedećem izdanju “Morrison Hotel” iz 1970. godine. Ovu verziju pjeva orguljaš Ray Manzarek potpisan kao “Screamin’ Ray Daniels”.

“The Soft Parade” jedan je od kontroveznijih albuma iz kataloga Doorsa zbog aranžmana koji uključuju gudače i puhače na nekoliko pjesama poput “Touch Me”, koja je postala jedan od najvećih hitova benda. Za sve one koji nisu bili zadovoljni takvim aranžmanima, reizdanje sadrži tih pet pjesama (riječ je o brojevima “Tell All the People,” “Touch Me,” “Wishful Sinful,” “Runnin’ Blue” i “Who Scared You”) u verzijama na kojima svira samo bend, bez orkestra.

Ostali rariteti uključuju i druge pjesme snimljene na probama, a koje pjeva Manzarek, “(You Need Meat) Don’t Go No Further” i “I’m Your Doctor”, a za koje je Robert DeLeo iz Stone Temple Piolots nasnimio bas-dionice. Posljednji disk donosi studijske izvatke uključujući i sat vremena dugačak jam “Rock Is Dead.” T.K.
Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike