Kultura
8. HRVATSKI TRIENNALE AKVARELA U KARLOVCU

Ne mora biti glasno, veliko i agresivno
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
U Galeriji "Vjekoslav Karas" u Karlovcu otvoren je 8. hrvatski triennale akvarela, u organizaciji Gradskog muzeja Karlovac i Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda. Ova jedinstvena manifestacija posvećena likovnom mediju akvarela započela je svoje postojanje 1998. Do sada je na manifestaciji izlagalo više od 400 izlagača, među kojima su eminentna imena hrvatskog slikarstva: Edo Murtić, Đuro Seder, Nikola Reiser, Rudolf Sablić, Vojo Radoičić, Ivan Antolčić, Ivan Lovrenčić i mnogi drugi. Na poziv organizatora za izlaganje u 2019. odazvala su se 163 autora. Odbor za odabir radova odabrao je 79 autora.

U katalogu izložbe kustosica Sonja Švec Španjol ističe: "Osmi hrvatski triennale akvarela potvrdio je činjenicu kako tehnika akvarela i dalje uživa veliku popularnost, te je sâm triennale postao poticaj i mjerilo vrijednosnih dosega u tehnici akvarela i bez imalo sumnje prerastao u tradiciju nakon pune 22 godine kontinuiranog djelovanja. I možda još važnije, hrvatski triennale akvarela upozorava kako ne mora sve biti glasno, veliko i agresivno kako bi bilo vidljivo, uvaženo i cijenjeno. Dapače, svijet nam uvijek iznova pokazuje kako oni tihi zakutci skrivaju najveće vrijednosti ako znamo osluškivati, gledati, ali i vidjeti."

Veliku otkupnu nagradu dobio je Zdravko Milić, akademski slikar iz Labina, za rad Nebeska Podmornica, a Posebnu pohvalu dobio je rad Starost akademskog slikara iz Zagreba, Zorana Kakše. Izložba se u Galeriji “Vjekoslav Karas” može razgledati do 31. kolovoza. N.Vek.
Možda ste propustili...

U PRODAJI 200 DODATNIH ULAZNICA ZA KONCERT 4 TENORA

Gošća Kristina Owais

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KONECERT 4 TENORA PRVI PUTA U OSIJEKU

Centru "Ivan Štark" pomoći će opremiti prostorije na Briješću

2

"TIJELO I TLO" KRISTINE MARIĆ U ĐAKOVU

Ne libi se ni rizika policijske opstrukcije

3

MINISTRICA KULTURE OTVORILA UREĐENI VIROVITIČKI MUZEJ

Među 1300 eksponata i novi stalni postav Drveno doba