TvObzor
FOX: NOVA SERIJA "RAT SVJETOVA" STIŽE U LISTOPADU

Osam epizoda koje se temelje na bezvremenskoj priči H. G. Wellsa
Objavljeno 19. srpnja, 2019.
Gilles Coulier (De Dag, Cargo, The Natives) režirao prve četiri epizode, a Richard Clark (Innocent; Versailles) redatelj je od pete do osme epizode

Smještena u sadašnju Europu, Rat svjetova složena je serija koja se temelji na bezvremenskoj priči H. G. Wellsa, a počet će s emitiranjem u listopadu na kanalu FOX. Velika nova dramska serija, koja ima osam epizoda, jedinstveni je spoj ljudske drame i najbolje znanstvene fantastike.

Radnja serije započinje jedinstvenim događajem za povijest civilizacije: astronomi su otkrili prijenos iz druge galaksije te napokon dobili siguran dokaz o postojanju inteligentnog oblika izvanzemaljskog života. Stanovništvo svijeta napeto iščekuje daljnji kontakt. Vrlo će brzo dobiti odgovor koji nisu očekivali. U roku od nekoliko dana, čovječanstvo je gotovo izbrisano; samo djelići čovječanstva preživjeli su u jezovito napuštenom svijetu.

U trenutku kada su se izvanzemaljski brodovi pojavili na nebu, preživjelima su se nametnula osnovna pitanja – tko su ti napadači i zašto su odlučni u tome da nas unište? Ovo je priča o običnim ljudima koji su se našli u neobjašnjivim okolnostima i postali žrtve brutalnog rata. Međutim, divlji napad izvanzemaljaca na Zemlju nije neosnovan: njegovo sjeme sije se pred našim očima.

“Živimo u doba tjeskobe; prepoznatljivi strahovi su endemski za kulturu. H. G. Wells je razumio kolektivni podsvjesni i nesvjesni strah”, rekao je Gabriel Byrne, koji je na čelu glumačkog ansambla serije. “U književnosti su distopijski romani i znanstvena fantastika sigurno mjesto u kojemu se bavimo kolektivnim terorom. Ali ono što je Wells također razumio jest da najveća prijetnja ne dolazi izvana, nego iz nas samih, a u ovoj novoj verziji priče nailazimo na upozorenje da nas jedino naša ljudskost može spasiti.”

“Ako nas izvanzemaljci ikada posjete, mislim da bi ishod bio sličan onome kada je Kristofor Kolumbo prvi put doplovio u Ameriku, što se nije pokazalo baš dobrim za američke Indijance”. Stephen Hawking

”Ovaj citat Stephena Hawkinga tolika je inspiracija za ovu novu verziju Rata svjetova koliko i originalni roman H. G. Wellsa. Htio sam istražiti ideju da, baš kao i izvanzemaljci H. G. Wellsa, čovječanstvo ima gotovo neograničenu sposobnost uništavanja onih koje smatra podređenima ili drukčijima. Ta svježa interpretacija tema iz klasičnog romana, a zamršenost ljudskih odnosa u njegovu je središtu, bilo između roditelja i djece, ljubavnika ili stranaca”, rekao je scenarist i izvršni producent Howard Overman. “Uz sve tajne i intrige najbolje znanstvene fantastike, ova je filmska adaptacija karakterna drama koliko i akcijski komad.” (N.K.)
GLUMAČKI ANSAMBL
Serija Rat svjetova uključuje hvaljeni glumački ansambl - Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Stéphane Caillard, Adel Bencherif i Guillaume Gouix, a najavljeni su i novi glumci – Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan, Emile de Preissac i Alysson Paradis. Gilles Coulier (De Dag, Cargo, The Natives) režirao prve četiri epizode, a Richard Clark (Innocent; Versailles) redatelj je od pete do osme epizode.
Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike