Kultura
KAZALIŠTE VIROVITICA NA ODMORU

Virovitičko ljeto kulture i predstava ‘’Seksi rublje’’ obilježili kazališno ljeto
Objavljeno 18. srpnja, 2019.

Završene su aktivnosti Kazališta Virovitica za prvi dio ljeta. Početkom srpnja završeno je 16. Virovitičko kazališno ljeto. Najupečatljiviji dojam ostavila je pretposljednja predstava manifestacije, ‘‘Žena godine‘‘, koju su izvele sjajne hrvatske glumice Barbara Rocco i Sunčana Zelenika Konjević. U predstavi igraju šest različitih žena, prikazujući različite perspektive i sudbine.

Glumice su još jednom dokazale svoju vještinu transformacije, ulazeći u uloge striptizete, profesorice filozofije, poljoprivrednica, medicinske sestre i bogatašice te izvlačeći pritom na površinu znatno delikatnije probleme: bračne prijevare, životne poraze, obiteljsko nasilje, etičko pitanje eutanazije i samoću. Sudeći prema posjeti na svih osam predstava, salvama oduševljenja i odobravanja, 16. Virovitičko-kazališno ljeto ponovno se pokazalo jednim od najboljih ljetnih manifestacija, rola na daskama u ovom dijelu Hrvatske. Virovitičko kazalište za ovu manifestaciju osigurao je za sve predstave besplatan ulaz, pa su svi ljubitelji kazališta doslovce više nego uživali. Lipanj i srpanj obilježio je vrhunski bračni i glumački par Igor i Vlasta Golub, koji su u tom vremenu odradili turneju sa svojim odličnim komadom ‘‘Seksi rublje‘‘. Predstava je odigrana u Jajcu, Zadru i Osijeku, gdje je pokupila odlične dojmove.

- Doista smo ovaj komad radili punog srca, jer tekst je prepoznatljiv, dakle, svaki se bračni par u njemu može prepoznati, jer je jako životan. Kada smo ga prvi put pročitali odmah smo ga prihvatili, jer se u njemu vidjelo da je aktualan, mi smo uživali radeći ga i, eto, nadam se da se to vidi na sceni. Posebno mi je drago da su ovu priču prepoznali i oni mladi koji nisu u braku – rekla je Vlasta Golub. Virovitičko kazalište u srpnju je sudjelovalo i na 5. Ljetu na Šoderici s nagrađivanom predstavom Audijencija, političkim satirikonom Vaclava Havela u kojem briljantne role igraju Draško Zidar i Goran Koši koji su za istu i višestruko nagrađivani u posljednjih godinu dana.

- Sudjelovali smo i na 2. Mediteranskom lutkarskom festivalu "Mediteraneo" s predstavom ‘‘Victor ili djeca na vlasti‘‘ Rogera Vitraca, nastalom u koprodukciji Kazališta lutaka Zadar i Kazališta Virovitica. Bilo je tu još nekoliko odličnih premijera, predstava i jednostavno nakon golemog i kvalitetnog posla došlo je vrijeme za veliki odmor. Kazalište Virovitica i svi njegovi djelatnici su kolektivnom godišnjem odmoru do 15. kolovoza, kada se vraćamo s novim komadima želeći uveseljavati našu vjernu publiku – kaže ravnatelj Kazališta virovitica Miran Hajoš. V.Grgurić
Kazalište Virovitica na kolektivnom je godišnjem odmoru do 15. kolovoza, kada se vraćamo s novim komadima
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike