Novosti
SUĐENJE U SLUČAJEVIMA “GARAŽA” I “SELOTEJP”

Svjedok nije čuo da je Glavaš zapovjedio ubojstva
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
Svjedočenjem Dražena Pavičića, koji je kazao da nikad nije čuo ni vidio da je Branimir Glavaš zapovjedio da se netko uhiti, zlostavlja ili ubije, u utorak je na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno ponovljeno suđenje Branimiru Glavašu i njegovim suoptuženicima u slučajevima "garaža" i "selotejp". Pavičić je ispričao da je u kolovozu 1991. doputovao u Osijek kako bi se priključio obrani grada te da je, zajedno s još dvojicom prijatelja, došao do Sekretarijata za narodnu obranu. ‘‘U Osijeku je u to vrijeme bila katastrofična atmosfera. Čule su se detonacije, pucalo se i bilo je zamračenje. Nakon što se Glavaš vratio s terena, primio nas je u svojem uredu te su se u jednom trenutku začuli pucnjevi, ugasilo se svjetlo, a netko je glasno uzviknuo: ‘četnici‘. Instinktivno sam potrčao na dvorište gdje sam vidio jednog vojnika s puškom koji je kazao da je pucao jer je netko htio pobjeći‘‘, rekao je Pavičić. Pritom je dodao da je ubrzo stigla policija te da zbog zamračenja nije detaljno mogao vidjeti mrtvo tijelo.

‘‘Ostalih detalja se ne sjećam. Tek kasnije sam doznao da se vojnik koji je pucao zove Krunoslav Fehir‘‘, ispričao je Pavičić.

Na upit prvooptuženog Glavaša je li ikad čuo da je on izdao zapovijed da se netko uhiti, zlostavlja ili ubije, Pavičić je ustvrdio kako nikad nije čuo takvo što.

Svjedočio je i osječki branitelj Ivica Špiranec koji je izjavio kako se ne sjeća detalja događaja. ‘’Čuo se pucanj pa sam istrčao van i u dvorištu vidio mrtvo tijelo. Jedino što znam je da se pričalo da je pucao mlađi Fehir’’, zaključio je Špiranec. H