Sport
PATRICK RAFTER STIGAO U UMAG

Veselim se Umagu i svemu što me još čeka u Hrvatskoj
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
U Umagu je sve spremno za večerašnji ekshibicijski meč dviju teniskih legendi - našeg Gorana Ivaniševića i Australca Patricka Raftera. Nakon 18 godina i nevjerojatnog finala Wimbledona 2001., u kojem je Goran nakon drame i pet setova pobijedio Raftera, večeras će opet zaigrati jedan protiv drugoj. Nije trava u All England Clubu, ali jest umaška zemlja, a dva veterana ponovo će ukrstiti rekete. Ne igra se za bodove i titulu, bit će to pravo prijateljsko odmjeravanje, ali bit će ih lijepo vidjeti opet.

Obojica ponavljaju “imamo nekoliko kilograma viška, nismo tako dobri i brzi kao nekada, ali dat ćemo sve od sebe kako bi gledatelji uživali”. I ne treba sumnjati da će tribine teniskog stadiona u Umagu, koji nosi ime pobjednika Wimbledona 2001., imati u čemu uživati. Majstori uvijek ostaju majstori, makar su već godinama u mirovini.

- Jako sam sretan što sam nakon 30-satnog leta napokon u Umagu. Sjajno je ponovo vidjeti Gorana i posjetiti ovo mjesto, koje je još ljepše nego što mi ga je opisao. Ne veselim se samo Umagu nego i onome što me čeka nakon ekshibicije u Hrvatskoj. Nakon meča planiram provesti nekoliko dana u Dubrovniku i na Korčuli - izjavio je Patrick Rafter, koji je jučer stigao u Istru te poslijepodne odradio trening u Umagu.

Australski tenisač koji je dva puta osvojio US Open, još dvaput igrao finale Wimbledona te 1999. bio i prvi igrač svijeta najavio je što gledatelji mogu očekivati od današnje ekshibicije.

- Iako nismo baš u nekoj velikoj formi, siguran sam da će se svima svidjeti što će na terenu dobiti od nas! I dok se nestrpljivo čeka večerašnja ekshibicija dvaju nekadašnjih asova, na ATP-u u Umagu prva dva dana na rasporedu su bili susreti 1. kola. U ponedjeljak su počeli mečevi glavnog ždrijeba i - odmah iznenađenje. U turniru više nema branitelja naslova, Talijana Marca Cecchinata, koji ponovo nije našao recept za Slovenca Aljaža Bedenea, koji je pak nakon sat i 20 minuta slavio sa 6:3, 6:2 i otišao u 2. kolo. Bio je to njihov sedmi međusobni dvoboj i u svih sedam pobijedio je Bedene. Cecchinato je lani na zemlji igrao fantastičan tenis, prvo je u Roland Garrosu priredio senzaciju i zaustavio Novaka Đokovića, a onda došao u Umag i osvojio naslov. Talijan je ove godine daleko od lanjske formi, uz to je morao na Bedenea, koji mu nikako ne leži i nije se dugo zadržao u turniru. Prolaz u 2. kolo osigurao je i Čeh Jiri Vesely, koji se namučio protiv 453. tenisača svijeta, Nijemca Cedrik-Marcela Stebea. U meču koji je trajao tri sata Vesely je slavio sa 7:6 (5), 3:6, 7:6 (2). Hrvatski tenisač Nino Serdarušić za nastup je dobio pozvnicu organizatora i opravdao je pobijedivši u 1. kolu argentinskog kvalifikanta Marca Trungellitija sa 6:3, 6:3. To je Serdarušiću i prva ATP pobjeda u karijeri.
I. Liović
Goran i Patrick u Umagu će obilježiti “punoljetnost” svoga legendarnog finala Wimbledona 2001.
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

OTVORENO PRVENSTO HRVATSKE ZA PARAATLETIČARE

Županović bio drugi, ali nije posve zadovoljan

Najčitanije iz rubrike