Sport
U-20 EUROPSKO PRVENSTVO KOŠARKAŠA

Hrvatska protiv Poljske u osmini finala
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
U srijedu na Europskom prvenstvu košarkaša do 20 godina počinje nokaut-faza. U osmini finala su svi sudionici, njih 16, koji više neće imati prigode za popravni. Svi su odradili obveze po skupinama, a pozitivan učinak u svojoj je ostvarila Hrvatska. Izabranici Damira Rajkovića prvenstvo su otvorili porazom od Španjolske (73:85), koji nije ostavio ozbiljnije posljedice, jer nakon toga su svladani vršnjaci Njemačke (80:69) i Latvije (90:78).
Dvije pobjede bile su dostatne za drugo mjesto u C skupini, a to znači da nokaut-fazu otvaramo protiv reprezentacije koja je bila treća u D skupini. To je Poljska, koja je u prvom krugu uspjela svladati u zadnjem kolu Slovence (80:77), dok je gubila i to vrlo uvjerljivo od Litve (71:101) i Grčke (46:88).
To ne treba previše uzimati u obzir jer u jednoj utakmici sve je moguće. No Hrvatska, koja je aktualni viceprvak u ovom uzrastu, svakako je u ulozi blagog favorita, što će naši košarkaši morati i opravdati na parketu. Dvoboj s Poljacima je danas (12.45), a u slučaju pobjede, sutra nas čeka bolji iz ogleda Francuska - Ukrajina.
U ostalim susretima osmine finala igraju: Izrael - Crna Gora, Litva - Latvija, Turska - Italija, Španjolska. Slovenija, Srbija - V. Britanija i Grčka - Njemačka. N.B.
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

BIVŠI ENGLESKI IZBORNIK BORI SE S OPAKOM BOLEŠĆU

Portugalci i Francuzi odaju počast Erikssonu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana