Regija
PROJEKT JE VRIJEDAN 15 MILIJUNA KUNA

Polet dobiva sedam
modernih autobusa
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
VINKOVCI - Vinkovački prijevoznik putnika, Polet, najkasnije do kraja godine dobit će sedam novih autobusa za gradske linije, koji su proizvedeni prema najnovijim normama i koji zadovoljavaju sve potrebe putnika, ali i visoke standarde kada je riječ o zaštiti okoliša. Projekt je vrijedan 15 milijuna kuna. Direktor Poleta Mijat Kurtušić potpisao ugovore o nabavi novih autobusa nizozemskog proizvođača VDL s predstavnikom krapinske tvrtke Presečki grupa, koja je ekskluzivni uvoznik ovih vozila za Hrvatsku, Ivanom Presečkim.

- Ukupna vrijednost projekta je 15 milijun kuna, sufinancirana je sredstvima iz Kohezijskog fonda EU-a i državnog proračuna u iznosu od 12 miijuna kuna. Nažalost, smanjuje se broj putnika u javnom prijevozu, a novi autobusi koji pružaju udobnost, sigurnost i komfor mogli bi promijeniti navike građana našega grada. Novi vozni park pretpostavlja nabavu 7 novih vozila koja će značajno povećati kvalitetu i brzinu prijevoza. Polet kao pružatelj usluge javnog prijevoza također želi ovim projektom omogućiti lakši prijevoz osoba s invaliditetom, djece u kolicima, invalida i starijih osoba. Posebno bih naglasio činjenicu da svi ovi autobusi imaju motore norme Euro 6, što ukazuje na to da nam je i briga za okoliš na visokom mjestu prioriteta - rekao je Mijat Kurtušić, dodajući kako je rok isporuke 190 dana, ali se nada da će novi niskopodni autobusi voziti vinkovačkim ulicama i prije tog roka. Nabava novih autobusa od velikog je značenja za građane Vinkovaca. M. Flego
Dobar primjer kako doći do novca EU-a
- Realizacijom ovog projekta naši građani dobit će priliku voziti se u novim, modernim i, što je najvažnije, sigurnijim autobusima, koji će manje štetiti okolišu, ali i koji će manje trošiti i biti jeftiniji za održavanje. Polet će se uzdignuti na višu razinu jer nije mala stvar obnoviti vozni park odjednom sa 7 novih autobusa. Cilj nam je bio, a već smo ga i premašili, da 70 posto svih investicija u Vinkovcima bude financirano EU novcem. Ovo je dobar primjer kako valja raditi projekte i sudjelovati u povlačenju EU sredstava - kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike