Regija
DOBRE VIJESTI ZA ORGANIZATORE

Novac regionalnim i lokalnim događanjima iz županijskog TZ-a
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
VIROVITICA - Uz predsjedanje župana Igora Androvića, ujedno predsjednika Turističke zajednce Virovitičko-podravske županije (VPŽ), održana je zajednička sjednica tijela TZ-a VPŽ-a - Skupštine i Turističkog vijeća. Govorilo se o novim zakonima koji se odnose na djelatnost sustava turističkih zajednica - Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakonu o turističkoj pristojbi i Zakonu o članarinama u turističkim zajednicama. Podsjetimo, Hrvatski je sabor 9. svibnja usvojio paket od tri nova zakona kojima se definira djelatnost sustava turističkih zajednica.

Dobre vijesti s ove sjednice stigle su za organizatore manifestacija. Županijski turistički vijećnici donijeli su odluku o raspisivanju javnog poziva za potpore regionalnim i lokalnim događanjima na području Virovitičko-podravske županije. Naime, Hrvatska turistička zajednica (HTZ) ove je godine odustala od raspisivanja javnog poziva za potpore manifestacijama te tu svoju aktivnost i potporu prenijela na turističke zajednice županija. HTZ je pravoremeno obavijestio županije o ukupnom iznosu sredstava u tu svrhu za područja pojedinih županija i postavio uvjete o proceduri dodjele potpore manifestacijama. Potvrđeno je da je iznos navedenih potpora 130.000 kuna.

Na kraju sjednice pomoćnik direktorice Turističke zajednice VPŽ-a Josip Mikolčić izvijestio je nazočne o mnogobrojnim projektima Europske unije koje provodi Turistička zajednica, što kao nositelj, što kao partner na projektima drugih subjekata. Nove potpore bit će itekako značajne gradovima i općinama koje organiziraju velike manifestacije, a po kojima je, uz lokalnu sredinu, i Virovitičko-podravska županija nadaleko poznata. V.G.
Možda ste propustili...

MATICA UMIROVLJENIKA

Prijave za izlet na Jankovac

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli