Osijek
ENERGETSKA OBNOVA U OBŽ-U

Potpisani ugovori za obnovu još 9 zgrada
Objavljeno 17. srpnja, 2019.

U Osječko-baranjskoj županiji potpisani su ugovori s izvođačima radova na energetskoj obnovi devet zgrada javne namjene u okviru projekta Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

"Javna nabava za projekte energetske obnove nastavlja se. Od ukupno 35 javnih zgrade koje ćemo obnoviti u sljedećih godinu dana, danas potpisujemo ugovore za obnovu još devet objekata. Ukupna vrijednost projekta je 22 milijuna i 400 tisuća kuna, a ugovorena vrijednost radova je 20 milijuna i 600 tisuća kuna. Nakon potpisivanja ugovora vrlo brzo će se krenuti uvođenje izvođača u posao, a sami radovi trebali bi svakako krenuti prije jeseni. Rokovi za izvođenje radove ovise o veličini i kompleksnosti svakog pojedinog objekta, a kreću se između osam i deset mjeseci", rekla je ovom prilikom pročelnica Nataša Tramišak.

Potpisnik ugovora ispred Županije, zamjenik župana Petar Lagator, istaknuo je pak važnost EU projekata za gospodarstvo.

"Osim izravne koristiti od energetske obnove zgrada ovaj projekt sa sobom nosi još jedan vrlo koristan i potreban element, a to je dodatan i potreban zamah u gospodarstvu. Milijuni koje ulažemo u ove projekte završit će kod devet izvođača radova kojima to sigurno služi kao direktna potpora i za otvaranje novih radnih mjesta, i za zadržavanje postojećih. Kao i za povećanje prosječnih plaća. Prema izvješćima HGK za 2018. godinu uočava se da je ukupni prihod svih poduzetnika u Osječko-baranjskoj županiji bio 28,5 milijardi kuna. Nikada nije bio viši, a u odnosu na prethodnu godinu porastao je za 2,5 milijarde kune. Dobar dio tog prihoda naših poduzetnika, posebno u građevinarstvu koje je ugroženo nedostatkom radne snage, došao je upravo iz ovakvih europskih izvora sredstava", rekao je Lagator.

Ivana Solar
OSAM ŠKOLA I DOM ZA STARE I NEMOĆNE
Ovom prilikom ugovori su potpisani za radove na javni ustanovama: Dom za stare i nemoćne u Belom Manastiru (5,8 milijuna kuna) - ujedno i najveći i najvredniji projekt, I. gimnazija u Osijek (2,25 milijuna kuna), Tehnička škola i Prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića i Medicinska škola Osijek (4,6 milijuna kuna), OŠ Matija Gubec u Piškorevcima (1,3 milijuna kuna), OŠ Antunovac (1,5 milijuna kuna), OŠ Vladimira Nazora područna škola Čepinski Martinci (782.000 kuna), OŠ Milka Cepelić Vuka, područna škola Beketinci (980.000 kuna), OŠ Gorjani (1,9 milijuna kuna) i OŠ Petrijevci (1,4 milijuna kuna).
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike