Osijek
KAPUCINSKA CRKVA

Biskup Petanjak blagoslovio križ
Objavljeno 17. srpnja, 2019.
Uz svečano misno slavlje u kapucinskoj crkvi sv. Jakova blagoslovljen je novoobnovljeni križ s korpusom raspetog Krista smješten uz glavni ulaz u crkvu u Kapucinskoj. Raspelo je blagoslovio krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

"Križ je obilježje franjevačke duhovnosti, a sveti Franjo prvi je svetac za kojeg znamo da je obilježen ranama, Isusovim biljezima na svome tijelu", kazao je Petanjak. Najavljujući blagoslov raspela, gvardijan Franjevačkog samostana sv. Križa fra Anto Pervan zahvalio je biskupu i svima koji su pridonijeli važnomu događaju.

“Križ s korpusom raspetog Krista izmješten je 2005. u radionicu osječkog Restauratorskog odjela HRZ-a, jer je teško stradao u Domovinskom ratu. Bio je u tako lošem stanju da ga nisu htjeli obnoviti predlažući izradu replike. U veljači smo preuzeli križ s korpusom i povjerili ga za restauracijsku obnovu Mladenu Perkoviću iz Ivankova. Nakon tri mjeseca rada, uz velike napore i ulaganje stručnosti, križ je zadobio svoj prvobitni sjaj”, kazao je Pervan. N.Š.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike