Regija
DRVNO-PRERAĐIVAČKA INDUSTRIJA DOBIT ĆE STRUČNI KADAR

Stručni studij drvne tehnologije nagodinu se vraća u Viroviticu
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
VIROVITICA - Na području Virovitičko-podravske županije velik je broj drvno-prerađivačkih industrija koje već nekoliko godina vape za stručnom radnom snagom. U tu svrhu nedavno je, na inicijativu Virovitičko-podravske županije i župana Igora Androvića, HGK ŽK Virovitica, Strukovne grupe drvno-prerađivačke industrije VPŽ-a, Tehničke škole Virovitica, a uz potporu resornog ministarstva, pokrenuta akcija za upis u prvi razred srednje Tehničke škole, smjer drvodjeljski tehničar dizajner.

Takpđer, u Panonskom drvnom centru kompetencija u Virovitici održan je sastanak vezan uz ponovno pokretanje preddiplomskog stručnog studija drvne tehnologije u Virovitici, koji bi bio pri Šumarskom fakultetu u Zagrebu, a o čemu je govorio prodekan navedenog fakulteta Vjekoslav Živković. Sastanku su nazočili župan Igor Andrović, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ-a Vesna Šerepac, direktorica Panonskog drvnog centra kompetencija Ivana Filipović, kao i predstavnici drvno-prerađivačkog sektora s područja cijele Virovitičko-podravske županije i Tehničke škole Virovitica. Prema riječima Vjekoslava Živkovića, stručni studij drvne tehnologije zbog manjka interesa 2016. godine vratio se u Zagreb, no na inicijativu Virovitičko-podravske županije, a posebno drvo-prerađivača s područja županije, ponovno se pojavilo zanimanje za ovaj studij. Studij bi trajao tri godine odnosno šest semestara, uz 27 obveznih te četiri izborna predmeta. U prvoj godini upisalo bi se četrdeset studenata, a studij bi se održavao u Virovitici. Ako sve bude išlo prema planu, prvi studenti studija drvne tehnologije u Virovitici upisali bi se sljedeće godine. V. Grgurić
Drvodjelski tehničar
Počeli su upisi za smjer drvodjelski tehničar - dizajner pri Tehničkoj školi Virovitica. Već u ljetnom roku, prema riječima Franje Nađa, sve je popunjeno. Bio je iznimno velik interes pa je od 75 kandidata pravo na upis u prvi razred steklo njih dvadeset. Od ove godine učenicima se nude iznimne pogodnosti pa im je tako osiguran stalan posao kada završe školu, stipendije su povećane s 300 na 500 kuna, besplatni su im udžbenici. Rastom zanimanja za taj smjer posebno su zadovoljne drvne industrije, koje su također najavile pomoć u obrazovanju.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike