Osijek
INVESTICIJE

Za obnovu škola 1,4 mil. kuna
Objavljeno 16. srpnja, 2019.
Grad Osijek u ovoj će godini izdvojiti nepunih 1,4 milijuna kuna za poslove tekućeg i investicijskog održavanja osnovnih škola. Što se tiče namjene, sredstva su "prepolovljena" na način da se nešto više od pola, 763 tisuće kuna, osigurava za popravak kvarova koji se ne mogu planirati, održavanje sredstava rada i opreme radi osiguravanja pretpostavki za redovito funkcioniranje škole.

Ostatak, 625 tisuća kuna, raspoređen je za sve škole prema poslovima koje su škole same prijavile. Uglavnom, riječ je o poslovima redovnog održavanja unutrašnjosti, primjerice u školama Mladost, Mihanović, Sveta Ana, Šenoa i Višnjevac radit će se na brušenju i lakiranju parketa. U školama Vijenac, Truhelka, Grigor Vitez, Krežma i Tenja zamjenjivat će se kompleti dotrajalih vrata. U Dobriše Cesarića obavit će se ličilačka sanacija stropa u kuhinju, u Ljudevita Gaja uredit će se površina nakon ugradnje strojarskih instalacija, a u njezinoj područnoj školi u Sarvašu popravit će se sustav vatrodojave. U Josipovcu je planiran dovršetak radova u prenamjeni prostora za informatiku, u Tina Ujevića ličit će se visoki prozori, u Frankopanu je planirana izmjena keramike u kuhinji, u Becića i Retfali će se sanirati švedske ljestve. U Prosvjetno-kulturnom centru Mađara radit će se na sanaciji dijela sanitarne infrastrukture, u Centru Ivan Štark izmjena ploča spuštenog stropa. Jedina škola koja će biti bez klasičnih održavateljskih građevinskih radova je Ivana Filipovića, ondje će se sanirati elektroinstalacije za postavljenje sustava eDnevnika.

Radi objedinjavanja poslova i postizanja boljih uvjeta, Grad Osijek za svaku godinu raspiše natječaj nabave za izvođenje građevinskih radova na održavanju objekata u svome vlasništvu, a to su i škole. Također Grad Osijek ima ugovorenog domara - službu koja nadgleda radove koji se izvode u školama. To je dobar primjer kako se planski gospodari školama, odnosno svake godine se na taj način rješavaju otvorena pitanja vezano za pomlađivanje osječkih osnovnih škola. D.Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike