Sport
IZ JELISAVCA MEĐU PRVOLIGAŠE

Hrvoje Babec potpisao za Goricu
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Daroviti 20-godišnji rođeni Virovitičanin Hrvoje Babec novi je igrač Gorice. Polivalentni vezni igrač, od početka priprema je bio u kadru Gorice, gdje je proveo na probi, a u subotu je potpisao ugovor do ljeta 2022. godine. Babec je jedan od izdanaka nogometne Akademije Krpan&Babić premda je iz Virovitice prvo stigao u Osijek gdje mu je trener bio današnji šef struke bijelo-plavih Dino Skender. Ipak, nakon što se preselio na obližnje igralište "Kraj Lanare" nastavio je privlačiti pozornost, pa se još 2014. godine zaputio u belgijskog drugoligaša Serainga koji je bio filijala francuskog Metza, odakle su ga ubrzo "povukli". U tom francuskom klubu stekao je status kapetana juniorske momčadi. Premda je već kucao na vrata prve momčadi, a iz Metza su mu i nudili ugovor, ipak, kako je sam rekao, u nekoliko intervjua, okružio se lošim savjetnicima. Stoga je prošlo ljeto, kada je sezona već u klubovima iz najviših liga započinjala, odlučio doći u ambiciznog tada novog trećeligaša Vihora iz Jelisavca za koje je u protekloj sezoni, kao vezni igrač, zabio sedam pogodaka. Ipak, nastupi u Trećoj HNL "Istok" nisu prošli nezapaženo. Tijekom priprema nametnuo se u Gorici, u susretu protiv Tuzla citya postigao je i pogodak pa mu je čelništvo prvoligaša odlučilo ponuditi ugovor.

- Ovo je predivan osjećaj. Napravio sam velik korak naprijed u mojoj karijeri i nadam se da ću opravdati trenerova očekivanja. Na meni je sad da radim i treniram i više nego dosad, a nadam se da ćemo na kraju svi biti sretni, da će zadovoljstvo biti obostrano - rekao je Babec koji će u Gorici nositi dres s brojem 20.

Sada već kao službeni član HNK Gorica odigrao je i u nastavku pripremnu utakmicu s Inđijom u kojoj nije bilo pogodaka. K.Lacković
Virovitičanin Babec izdanak je nogometne Akademije Krpan&Babić
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike