Sport
MODRI U NAŠICAMA

Dinamo II nije uspio pobijediti žilavi NAŠK
Objavljeno 14. srpnja, 2019.
NK NAŠK ove godine slavi stoti rođendan, pa im je u goste stigao uvaženi gost. U Našicama je u subotu igrao zagrebački Dinamo, ne prva momčad, nego Dinamo II, sastav koji igra u Drugoj HNL.

Zbog susreta sa Zagrepčanima nogometaši NAŠK-a ranije su počeli pripreme za sljedeću sezonu u Trećoj HNL "istok", a prva provjera je završila bez pobjednika - 1:1. Poveo je Dinamo II nakon dobro izvedenog slobodnog udarca Božića u 9. minuti, a sedam minuta kasnije domaćin je izjednačio preko Tomića. Do odlaska na odmor istaknuo se našički vratar Mikšić, koji je dva puta zaustavio izgledne prilike Dinama II i spasio svoju mrežu. Mladi dinamovci imali su inicijativu, a Našičani su se odlučili na obranu i poneki protunapad. Zbog sreće i nepreciznosti Zagrepčana mreža NAŠK-a tresla se samo jednom, a sve u svemu bila je to zanimljiva utakmica pred zavidnim brojem gledatelja, kojom Našičani mogu biti posve zadovoljni.

Bila je ovo idealna prilika trenerima da isprobaju neke opcije u igri, pa su u drugom poluvremenu potpuno izmješali momčadi i svima dali priliku. Zanimljiv dojam u redovima domaćina ostavio je Kamerunac Libong koji je dobio veliki pljesak gledatelja. Iako su pripreme tek na početku, a bila je ovo prva provjera, čini se da će prinove NAŠK-a Libong, Da Silva, Dos Anjos i Vinogradac biti prava pojačanja za trećeligaša iz Našica.
S. Sobodić
NAŠK        1 (1)

Dinamo II       1 (1)

NAŠICE - Gradski stadion. Gledatelja: 600. Glavni sudac Mario Bernić (Našice). Pomoćni suci Aleksandar Vuzem (Pribiševci), Dino Galinec (Našice). Delegat Nikola Antolović (Našice). Strijelci: 0:1 Božić (9), 1:1 Tomić (16).

NAŠK: Mikšić, Hečimović, Rukavina, Barišić, Galinec, Gašparić, Mađaš, Tomić, Lukačić, Pavlović, Smajo (još su igrali Arthur Da Silva, Firmino Dos Anjos, Libong, Milković, Kasapović, Butković, Vinogradac, Nikolić, Koprivčić).

DINAMO II. Bašić, Hrvoj, Lecjaks, Jelenić, Gogić, Kočar, Božić, Kim Gyu, Tolić, Kapitanović, Šipoš (još su igrali Jurić, Antovski, Leš, Nižić, Radonja, Čuić, Krizmanić, Pavlic, Humeljak, Vasilj, Bagarić, Jovićević). Trener Igor Jovićević.
Najčitanije iz rubrike