Novosti
LIPANJSKI REZULTAT

Rasla premija osiguravatelja
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Osiguravajuća društva su krajem lipnja imala ukupnu zaračunanu brutopremiju u iznosu od 5,8 milijardi kuna, što je gotovo osam posto više nego krajem istog mjeseca 2018., pokazuju podatci Hrvatskog ureda za osiguranje (HUO).

Podatci HUO-a pokazuju snažniji rast brutopremije neživotnih osiguranja za 10,6 posto, na 4,12 milijardi kuna, a zaračunana premija u životnim osiguranjima rasla je sporije, za 1,2 posto, na 1,7 milijardi kuna. Najzastupljenija vrsta osiguranja u neživotnim osiguranjima je i nadalje osiguranje od odgovornosti za upotrebu motornih vozila, sa zaračunanom brutopremijom krajem lipnja od 1,2 milijarde kuna, što je na godišnjoj razini porast od 4,7 posto. U sklopu osiguranja od odgovornosti za upotrebu motornih vozila, najveći udio ima obvezno osiguranje vlasnika odnosno korisnika motornih vozila od automobilske odgovornosti za štete nanesene trećim osobama, s iznosom premije u lipnju od 1,13 milijardi kuna, ili 4,75 posto više nego u lipnju 2018. U prvih šest mjeseci ove godine sklopljeno je 1.209.156 polica, što je 52.787 polica ili 4,6 posto više nego u istom razdoblju lani. Prosječna premija u obveznom autoosiguranju iznosila je 930,43 kune.

U skupini životnih osiguranja pak najveći udio ima klasično životno osiguranje s premijom u iznosu od 1,36 milijardi kuna ili pet posto većom u odnosu prema lipnju 2018. H
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK HDZ-A ZADOVOLJAN KAMPANJOM

"Vlada kvazinacionalnog spasa ne bi dugo potrajala"

INFLACIJA U OŽUJKU 4,1 POSTO

Najviše poskupjeli hrana i sokovi