Osijek
RADOVI VRIJEDNI 280 TISUĆA KUNA

Raspisan natječaj za nova igrališta u OŠ Višnjevac
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Osnovna škola Višnjevac u novu bi školsku godinu trebala ući s novim vanjskim sportskim terenima. Grad Osijek upravo je raspisao natječaj za radove vrijedne 280 tisuća kuna koji će obuhvatiti uređivanje parcele uz školu površine veće od 600 "kvadrata".

Riječ je o potezu koji je bio nužan s obzirom na to da je na djelu starih sportskih terena kroz proteklu godinu niknuo gradski dječji vrtić, a da OŠ Višnjevac ima 506 učenika za koje, prema pedagoškom standardu, za nastavu tjelesnog odgoja na postojećim površinama nema mjesta.

"Prije gradnje dječjeg vrtića OŠ Višnjevac je prema državnom pedagoškom standardu imala dovoljnu površinu sportskih terena u odnosu prema broju razrednih odjela. No, kako je vrtić sagrađen na česticama škole koje su bile igralište, došlo je do narušavanja pedagoškog standarda te se pokazala potreba da se za školu ponovno sagrade igrališta. Jasno, na lokaciji u krugu škole. Raduje nas to jer bi nova igrališta ipak trebala biti na višem nivou od starih. Površina zasigurno neće biti od sipine i šodera, nego od tartana, što je puno bolje. Nogometno igralište je gotovo, završeno je u travnju i čeka zaštitnu ogradu, a u ovome "paketu" slijedi konstrukcija terena za košarku, odbojku i druge sportove. Igrališta bi se trebala napraviti žurno, do početka školske godine", kaže ravnatelj OŠ Višnjevac, Dane Končar.

Natječaj za izvođača radova višnjevačkih sportskih igrališta Grad Osijek raspisao je 4. srpnja, s rokom izvršenja projekta do 30. rujna. Prema tenderu, procijenjena vrijednost nabave iznosi 280 tisuća kuna što je maksimalna vrijednost radova koji bi trebali obuhvatiti pripremu terena - rušenje 15 stabala i uklanjanje tri rasvjetna stupa te skidanje humusa s površine od 600 četvornih metara od kojih će se potom na 420 konstruirati troslojna elastična atletska podloga. Također, radovi će obuhvatiti i postavljanje zaštitne ograde oko terena.

Podsjetimo, na većem dijelu sportskih igrališta OŠ Višnjevac Grad Osijek smjestio je novi gradski vrtić, koji počinje raditi 2. rujna te koji se prostire na 1300 četvornih metara, uz dodatnu zelenu površinu za dječje igralište. I. Solar
Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana