Crna kronika
TRAGIČAN CESTOVNI VIKEND

Hrvatske ceste u nepunih 12 sati uzele četiri života
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
U Donjem Miholjcu u subotu, oko 13 sati, u naletu auta na raskrižju život je izgubio biciklist
DONJI MIHOLJAC - U subotu i u prvim minutama nedjelje hrvatske su prometnice uzele četiri ljudska života, a tri su osobe teško ozlijeđene, od kojih se 11-godišnje dijete bori za život. Jedna se nesreća dogodila i u Slavoniji, u Donjem Miholjcu, a tragična je bila za vozača bicikla.
Kako je priopćila Policijska uprava osječko-baranjska, nesreća se oko 13 sati u subotu dogodila na raskrižju Harambašićeve i Mihanovićeve ulice u Donjeg Miholjcu. Iz još neutvrđenog razloga došlo je do naleta automobila na bicikl čiji je vozač nakon udara pao na tlo. Na žalost, od posljedica teških ozljeda preminuo je na mjestu nesreće. Očevid su obavili djelatnici Policijske postaje Donji Miholjac, a uzroci će se znati u ponedjeljak, Za vrijeme očevida, policija je promet preusmjeravala na druge ulice.


Pola sata ranije u mjestu Crevarska Strana nedaleko od Gvozsa, došlo je do sudara dvaju automobila.


U subotu, 13. srpnja, oko 12.25 sati, na državnoj cesti D6 u mjestu Crevarska Strana na području općine Gvozd, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dva su maloljetnika ozlijeđena. Nesreću je, priopćava policija, skrivio 44-godišnji vozač automobila karlovačkih registracija koji je prešao vozilom u lijevi kolnički trak i sudario se s autom požeških registracija kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnjak, s kojim su u autu bila dva dječaka, stari devet i 11 godina. Zbog težine zadobivenih ozljeda 44-godišnjak je poginuo na mjestu nesreće, dok su ozlijeđeni dječaci kolima hitne pomoći prevezeni u karlovačku bolnicu. Mlađem dječaku konstatirane su lakše ozljede, dok je 11-godišnjak zadobio ozljede opasne za život. Zbog nesreće je cesta četiri sata bila zatvorena za sav promet.

Treća tragična prometna nesreća u subotu dogodila se oko 14 sati u mjestu Točak, nedaleko od Slunja. Kako je izvijestila Policijska uprava karlovačka, iz još neutvrđenog razloga došlo je do sudara kamiona i automobila. Od siline udarca prednji dio automobila uništen je do neprepoznatljivosti, dok je kamionu oštećen prednji lijevi dio. U intervenciji su, zbog izvlačenja poginulog vozača, sudjelovali i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slunj. Iako je riječ o teškoj nesreći, gusti promet nije se prekidao. Promet je normaliziran tri sata nakon što se nesreća dogodila.
Milan Bugarić
ISPAO IZ KOMBIJA I SMRTNO STRADAO
U nedjelju, 30 minuta iza ponoći, dogodila se tragedija i u međimurskom kraju. U slijetanju kombija, njegovog naleta na drvo i prevrtanja, smrtno je stradao 24-godišnjak s područja Orehovice koji je ispao iz vozila. U čakovečku su bolnicu s teškim ozljedama prevezeni 27-godišnjak i 12-godišnji dječak. Očevid na mjestu nesreće obavili su operativci Policijske uprave međimurske. U ovom trenutku još se ne zna tko je sjedio za upravljačem Mercedesa Sprinter. Kako neslužbeno doznajemo, mladići i dijete su se vraćali kući sa jedne zabave, kada je kombi u zavoju na cesti između Štefanca i Čakovca sletio s ceste. Nakon udara u drvo, 24-godišnjak je ispao iz vozila i poginuo. On je sedma žrtva ove godine u prometu.
Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

Najčitanije iz rubrike