Mozaik
PRVA ORAHOVAČKA MOTORIJADA I BEER FEST

Zabava s više od 200 motora, Hladnim pivom te Remi s Elementalom
Objavljeno 15. srpnja, 2019.

Dva dana odlične zabave uz vrhunske hrvatske glazbene sastave, praznik za nepce svih pivoljubaca, mnogo dobre hrane i posebna atrakcija za sve one koji vole ‘‘čudovišta‘‘ na dva kotača. Sve to bilo je viđeno i iskušano na najvećem turističkom mamcu ljetnog perioda u Slavoniji i Baranji, orahovačkom jezeru.



Naime, Turistička zajednica i Grad Orahovica organizirali su Beer Fest Orahovica 2019. Sve je krenulo u petak, prvom orahovačkom motorijadom, velikim defileom više od 200 motora kroz središte grada. Motociklisti su došli uistinu iz cijele Hrvatske te ponešto iz susjednih zemalja. U dva dana održana su dva odlična koncerta, prvog dana legendarnog Hladnog piva, a drugog sjajne grupe Elemental, Ožujsko pivo bilo je glavni sponzor te je ponudilo sve svoje pivske brendove, a nazočni su mogli kušati i razne specijalitete orahovačke kuhinje. Za sve vozače bio je otvoren besplatan Biker camp te osigurana besplatna večera. Kao predgrupe Hladnom pivu i Elementalu nastupili su The Pulse Original i Company Band. Ludilo je nastupilo prve večeri kada se na pozornicu uz obalu orahovačkog jezera popeo Mile Kekin i njegovo Hladno pivo. Kekin se prisjetio svojih ranijih koncerata na orahovačkom jezeru te kao i uvijek prokomentirao pred publikom svojim duhovitim načinom.


- Dobro se sjećam prvog nastupa na ovom predivnom mjestu. Prvo smo se oduševili ljepotom, a onda, kada je krenuo koncert, bilo je ludo, no tada šok. Pojavi se deda iz susjedstva s puškom, smetala mu buka i tako mi stali, nastala frka, no sve se sretno završilo i koncert je bio nezaboravan. A pričao je nama i naš Deda iz benda kako se ovdje s četiri godine skoro utopio, eto svega je tu bilo. Sretni smo što smo ponovno ovdje s vama i, kako ono kaže, "Sunce piči mi roštiljamo…" - pričao je Kekin i započeo koncert koji je trajao do sitnih jutarnjih sati. Drugog dana, iako je dosadna kiša kupala Orahovicu i Jezero čitav dan, navečer se ipak smilovala i briljantna Remi i njezin Elemental oduševili su brojne posjetitelje. Beer fest oduševio je mnoge, a posebno one ljubitelje motocikala s domaćeg terena.


- Ovo je bio odličan vikend za sve nas ljubitelje motora. Do sada su takve motorijade održavane posvuda oko nas, a evo sada konačno i kod nas. Upoznao sam se s mnoštvom novih ljudi, razmijenili smo iskustva i pokazali da vožnja motora za onoga koji to doista voli i u tome uživa, nije divljanje po gradovima, nego jedan hobi koji donosi odličnu zabavu i puno adrenalina - rekao nam je orahovački vozač kros-motora Luka Huber.


Vladimir Grgurić
Mile Kekin: Na jezeru smo doživjeli svega i svašta, ali nam je to jedna od najdražih koncertnih lokacija
Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

Najčitanije iz rubrike