Mozaik
ZAPREŠIĆ BOYSI OBJAVILI PJESMU POSVEĆENU NAVIJAČIMA

‘’Za ekipu’’ pjesma je u kojoj se svatko može prepoznati
Objavljeno 15. srpnja, 2019.
Krajem osmoga mjeseca čeka nas kanadsko-američka turneja duga mjesec dana

Ekipa iz Zaprešića, prema svojim pjesmama i opusu, može se slobodno nazvati kao i nogometni klub iz njihovog grada: ‘‘Div iz predgrađa‘‘. Naime, Zaprešić Boysi doista su divovi kad je riječ o hrvatskim navijačkim pjesmama. Bez njih se ne može zamisliti ni jedna utakmica bilo koje hrvatske reprezentacije. Ovih su dana napravili nešto potpuno drugačije: navijačku pjesmu "Za ekipu", koja nije samo za Hrvatsku i sport, nego ponajprije za one koji svoje dlanove i glasove nikada ne štede, ma gdje bili. Zaprešić Boysi se ne umaraju, uvijek su tu, putuju diljem Hrvatske i svijeta te promoviraju svoju zemlju i uvijek kažu, naša je domovina najljepša, ostanite tu i volite ju. Frontman benda Marko Novosel ispričao nam je malo o novoj pjesmi, planovima i željama.

Ponovno ste napravili vrhunsku pjesmu, "Za ekipu" je prava ona navijačka, u kojoj se svaka ekipa iz birtije može prepoznati...

- Da. Pjesma "Za ekipu" i jest prava navijačka, iako se potpuno razlikuje od našeg dosadašnjeg opusa kada su navijačke pjesme u pitanju. Nešto što do sada nismo imali. Doza humora i priča u kojoj će se prepoznati svako društvo koje je ikada pogledalo utakmicu u najdražem lokalu. Nadam se da će mnogi u njoj uživati i veseliti se.



Malo se vratimo unazad, "Igraj moja Hrvatska" obilježila je ne samo Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, nego je u proteklih godinu dana u Hrvatskoj postala jedna od najizvođenijih i najslušanijih pjesama na sceni...

- Što se tiče prošlogodišnje pjesme ‘‘Igraj moja Hrvatska‘‘ definitivno bismo mogli, bez lažne skromnosti, reći da je to jedna od pjesama koja je obilježila 2018. godinu. I to ne samo po izvođenosti. Potvrda tome su i brojne nagrade koje smo odnijeli najviše zahvaljujući upravo pjesmi "Igraj moja Hrvatska". Od nagrada izdvojili bismo Cesaricu za Pop hit godine za već spomenutu pjesmu, i nagradu Zlatni studio za grupu godine. Presretni smo zbog toga, a još više zbog činjenice da su je svi zavoljeli.

Pripremate li možda još nešto novo?

- Sad smo izbacili novi singl, pa je prerano već govoriti o novom projektu, ali, naravno da će biti novih pjesama. Možda već do kraja godine ponovno nešto izbacimo. Sve ovisi o tome hoće li biti vremena s obzirom na obveze koje nas očekuju.

Baš to i jest sljedeće pitanje - kakvi su planovi?

- Što se tiče obveza krajem osmog mjeseca čeka nas kanadsko-američka turneja s koje se vraćamo tek nakon mjesec dana. Tako da nas nakon prošlogodišnje australsko-novozelandske turneje opet očekuje daleko i izazovno putovanje. Ali, naravno, veselimo se tome. Do svega toga nas je doveo naš dugogodišnji, predani rad. Mnogo truda i odricanja, i nešto što nas razlikuje možda od drugih izvođača - velika doza samokritike.

Pa tako ne izbacujemo često singlove, ali svaki put kad nešto izbacimo gledamo da to bude kvalitetno. Zato se možda i čini da su nam pjesme uglavnom hitovi, tj. pjesme koje ljudi vrlo dobro prihvaćaju. Kada pričamo o navijačkim pjesmama, naravno. Iako se u budućnosti želimo više baviti i drugim tematikama. Bar onima koje bi odgovarale našem vokalnom izričaju. Evo, imamo i tu glazbenu trilogiju na temu odlazaka mladih iz Hrvatske, tako da ni izvan te navijačke tematike nismo baš zeleni. Ali u svakom slučaju želimo se potruditi da promijenimo tu percepciju u javnosti kako se radi o isključivo navijačkom bendu.

Za kraj htio bi poručiti mladim Slavoncima - jer baš iz tog podneblja ih i najviše odlazi - neka im odlazak iz domovine bude zadnja opcija. Znam da je to lako reći, znam da su mnogi mladi i razočarani, i ogorčeni, i bez posla koji bi se honorirao kako se honorira u razvijenim europskim državama, ali mene srce boli kada vidim ovaj egzodus mladih iz Hrvatske. Svjestan sam da neću promijeniti njihovu odluku i vjerojatno mnogo tražim kada kažem da budu strpljivi, jer sutra mora biti bolje.

Jer zapamtite dragi ljudi, nema ljepše zemlje od naše Hrvatske. Pa apeliram na sve vas: "e gubite nadu, jer bez vas ostat će i dalje lijepa, ali tužna i pusta".

Vladimir Grgurić
BARAKUDE IGRAJU DANAS
Počelo je SP u vaterpolu i plivanju, tj. u vodenim sportovima, koje se do 28. srpnja održava u južnokorejskom Gwangju. Utakmice hrvatske vaterpolske reprezentacija, kao i završnicu natjecanja, izravno prenosi Drugi program HTV-a. Hrvatski vaterpolisti nalaze se u skupini B, a Barakude brane naslov svjetskih prvaka iz Budimpešte. Hrvatska reprezentacija u obranu naslova kreće danas, 15. srpnja, u 5.30 sati, 17. srpnja na rasporedu je dvoboj protiv SAD-a u 2.50 sati ujutro, a grupnu će fazu Hrvatska zaključiti ogledom protiv Kazahstana 19. srpnja, od 13.30 sati.
Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

PRINC HARRY I SUPRUGA MEGAN MARKLE

Produciraju dvije serije za Netflix

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

Najčitanije iz rubrike