Sport
POSLJEDNJA PROVJERA PRED PRVENSTVO

Bijelo-plavi se nisu proslavili u „generalki“
Objavljeno 13. srpnja, 2019.

Posljednja provjera nogometaša Osijeka uoči starta nove sezone, ako se gleda iz rezultatskog kuta, nije uspjela. Bila je to utakmica u kojoj su gledatelji vidjeli pet pogodaka, ali ne može se reći da su navijači bijelo-plavih mogli u tome uživati jer je veći broj lopti završio iza Ivušića. Propusna je bila obrana Osijeka u prvom dijelu, a općenito neodstajalo je kompaktnosti i homogenosti u igri što su gosti iz Tuzle znali kazniti. U nastavku utakmice Osijek je pokušao barem izjednačiti, ali u završnici akcija nije bilo preciznosti, pa se zbog toga dogodio poraz.

Propusna obrana

Puno je problema imao Osijek u prvom dijelu susreta što jasno sugeriraju tri primljena pogotka, ali i još dva čista „zicera“ koje su stvorili Tuzlaci, a Ivušić je uspio obraniti. Previše je pogrešaka bilo kod bijelo-plavih  u dodavanjima, ali i u pozicijskoj igri posebno u sredini terena gdje je Sloboda imala previše prostora koji je odlično koristila okomitim loptama iza leđa usporene obrane Osječana. Uz sve to već je u desetoj minuti zbog ozljede igru napustio Pilj. Prvo uzbuđenje dogodilo se u petoj minuti kada je Kleinheisler dobro izveo „slobodnjak“ koji je Lakić izbio do Pilja, a on je bio zamalo neprecizan s ruba kaznenog prostora. Gosti su uzvratili dvije minute kasnije preko Joana koji je sam izbio pred Ivušića, a vratar Osijeka je odličnom intervencijom spriječio vodstvo Slobode.  Pokušali su nakon toga Mance čiji je udarac bio traljav i atraktivno Marić „škaricama“, no bez rezultata.  Nakon toga opet je „na štih“ došla Sloboda i to iskoristila na najbolji način. U 16. minuti odličan ubačaj slijeva ispratio je Livančić na drugoj vratnici i iz blizine pogodio mrežu – 0:1. Međutim, Osijek je uzvratio dvije minute kasnije kada se u gužvi ispred vrata gostiju najbolje snašao Škorić i pogodio za izjednačenje – 1:1. Uslijedio je razdoblje rastrgane igre bez pravih uzbuđenja, a onda je došla luda završnica prvog dijela u kojoj su u četiri minute pala tri pogotka. Prvo je u 40. minuti Marić rutinski, odličnu asistenciju Kleinheislera, pretvorio u vodstvo Osijeka – 2:1. Međutim, odgovor Tuzlaka bio je žestok. U razmaku od samo dvije minute napravili su novi preokret . U 42. minuti Amer Bekić je izmakao pozornosti obrane bijelo-plavih i pogodio kroz noge Ivušiću – 2:2. Minutu prije odmora još jednom se tresla mreža Osječana čija je obrana i u toj situaciji bila vrlo mlaka što je kaznio Ristić koji je iskosa s lijeve strane s 12-13 metara pogodio malu mrežicu u donjem lijevom kutu – 2:3.

Prijetnje bez rezultata

Prvu prijetnju u nastavku krelirali su Marić i Kleinheisler, u 48. minuti, čiji udarac nije imao dovoljno snage. Već po običaju odmah su uzvratili gosti, ovaj put, preko Almira Bekića, ali je Ivušić bio na mjestu. Ubrzo su krenule i brojne zamjene igrača pa se igra razvodila, a Osijek je u tom razdoblju imao dvije dobre prilike za izjednačenje. Prvo je Škorić glavom pucao preko vrata, a na isti je način samo nekoliko trenutaka kasnije Mance s 3-4 metra uzdrmao gredu.  U 78. minuti imao je Osijek u istoj akciji tri mogućnosti za izjednačenje. Prvo pucao Mioč,  Fejzić odlično obranio, odbijanac je pokupio Marić, a obrana Slobode ispred prazne mreže uspjela odbiti loptu do Marina koji je s 12 metara pucao preko grede.

Dalibor Keler

OSIJEK**2(2)
SLOBODA**3(3)

OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme oblačno. Teren odličan. Gledatelja: 1500. Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). Strijelci: 0:1 Livančić (16), 1:1 Škorić (18), 2:1 Marić (39), 2:2 Am. Bekić (42), 2:3 Ristić (44). Žuti kartoni: Jugović (Osijek), Am. Bekić, Al. Bekić, Joan, Bekrić (Sloboda).
OSIJEK:  Ivušić, Škorić, Guti, Majstorović, Šorša, Jugović, Pilj, Bočkaj, Marić, Kleinheisler, Mance. Još su igrali: Mioč, Šutalo, Marin, Lopa, Špoljarić, Dugandžić, Todoroski.
SLOBODA: Lakić, Beganović, Salihović, Ivetić, Livančić , Pršeš, Joan, Maksimović, Al. Bekić, Ristić, Am. Bekić. Još su igrali: Fejzić, Osmanović, Omerović, Buljić, Bekrić, Mujagić, Hodžić, Dodig, Rastoka, Muratović, Devedžić, Ramčilović.

Najčitanije iz rubrike