Sport
SUBOTNJA NAJAVA NOVE SEZONE NK OSIJEK

Protiv Slobode pokazati
što su ovo ljeto pripremili
Objavljeno 13. srpnja, 2019.
Pred bijelo-plavima je sezona u kojoj simbioza s navijačima može odigrati ključnu ulogu oko ostvarivanja rezultatskih ciljeva

Nogometaše Osijeka danas (subota) u 19 sati u Gradskom vrtu očekuje posljednja provjera uoči starta nove sezone. Suparnik će im biti tuzlanska Sloboda, a taj bi susret trebao bar djelomično pokazati od kakvog je materijala napravljen novi Osijek.

Trener Dino Skender uveo je dosta promjena u način rada i zahtjeve kada je igra u pitanju, tijekom priprema u Austriji sve to izgledalo je vrlo obećavajuće, ali pustite pripremno razdoblje, sad dolaze prave stvari. Sezona koja je pred nogometašima Osijeka bit će vrlo izazovna. Momčad je dobro pojačana, pronađene su neke unutrašnje rezerve, a uvijek ide i ona priča kako se uoči svakog novog početka stvori velika količina pozitivne energije oko kluba. Za NK Osijek je taj posljednji parametar strašno važan. Sinergija momčadi i navijača bijelo-plavima je uvijek donosila velike stvari. Prošle sezone pozitiva je nekako bila daleko od Gradskog vrta iako je teško bilo dokučiti pravi razlog zbog čega je to bilo tako. Na koncu, te godine Osijek je ostvario plasman na treće mjesto, igrao je polufinale Kupa, ali sve je nekako bilo "prošarano" nezadovoljstvom. Zato svima nama u klubu i oko njega treba određeni reset kad su u pitanju rezultatske ambicije. Ovog ljeta se o njima nije puno ili glasno govorilo. Međutim, sve je vrlo jasno. Minimalni cilj je izboriti novi plasman u Europu, želja je biti drugi i prvi put u povijesti igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, ako bude sreće na novom stadionu koji će narasti na Pampasu, a san bi bio osvajanje - trofeja. Osijek u povijesti ima samo jedan takav uspjeh, onaj iz 1999. godine kada je osvojio Rabuzinovo sunce, trofej koji pripada osvajaču hrvatskog Kupa. To jasno govori koliko je težak put prema tronu u hrvatskom nogometu. I zato se uoči starta nove sezone, koliko god očekivanja bila visoka, svi trebamo naoružati prije svega strpljenjem i pozitivnom energijom. Bijelo-plavima će u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka prije svega trebati podrška. I to bezuvjetna. Od toga oni žive. Danas možemo pričati o pojačanoj momčadi, o optimizmu koji vlada, ali to je samo osječka strana priče. NK Osijek neće igrati sam protiv sebe, imat će na drugoj strani prekaljene borce u takvim bitkama. O snazi Dinama ne treba trošiti riječi, Rijeka se u posljednjim sezonama nametnula kao prvi njegov pratitelj, a tko ima ikada pravo otpisati Hajduk. Realnost govori kako bismo trebali biti sretni što se Osijek uopće nalazi u tom društvu. Prirodno je željeti više, ali mudro je razmišljati racionalno. Ovo što Osijek danas ima i način na koji igra definitivno obećava, ali idemo krenuti polako, bez drame, nervoze i predrasuda pa ćemo vidjeti gdje će bijelo-plavi biti u proljeće sljedeće godine.

Pred svima nama je, vjerujemo, uzbudljiva sezona, ona u kojoj bi Osijek mogao probiti “plafone”, ali ako se i ne dogodi, ne treba očajavati jer u Gradskom vrtu traje proces koji će prije ili kasnije donijeti najveću moguću nagradu. Samo polako...

Dalibor Keler
PRVI DAN PRODANO GOTOVO 1000 ULAZNICA
Prvi dan prodaje godišnjih ulaznica za novu sezonu bio je vrlo uspješan za NK Osijek. U četiri sata, koliko je trajala, bijelo-plavi su prodali 538 abonmana prošlogodišnjim pretplatnicima, a u taj broj nisu ušli zahtjevi koje je prikupila navijačka Udruga Kohorta. Oni su u prvom danu prikupili oko 300 zahtjeva za godišnje ulaznice. Dakle, već prvog dana prodaje sezonskih ulaznica NK Osijek ih je “utopio” gotovo 1000. Baš obećavajuće...
Bočkaj možda propusti Slobodu

Petar Bočkaj možda će propustiti današnju “generalku” protiv Slobode. Probleme mu stvara bolna tetiva, a trener Dino Skender ne želi ništa riskirati sa svojom prvom opcijom za poziciju uz lijevu aut-liniju. Osim Bočkaja, sa smanjenim intenzitetom je trenirao i Mihael Žaper, no on bi trebao zaigrati u posljednjoj provjeri uoči starta sezone.

Dino Skender, trener NK Osijek

Borba za Ligu prvaka veliki je izazov

Nama je svake sezone minimalan cilj izboriti nastup u Europi. U prvenstvu koje je pred nama imat ćemo novi izazov jer ćemo imati mogućnost boriti se za nastup u kvalifikacijama Lige prvaka, koji donosi i osvajanje drugog mjesta.

Grgić mora na “magnet”

Alen Grgić još je u prvoj pripremnoj utakmici protiv Cluja zadobio neugodan udarac i još uvijek se nije vratio u puni trening. Ozljeda je očito kompliciranija nego što se u prvi trenutak mislilo, pa će se taj brzonogi bočni igrač u ponedjeljak podvrgnuti pregledu magnetskom rezonancijom. Sumnja se u ozljedu križnih ligamenata koja bi ga na duže vrijeme mogla odvojiti od travnjaka.

Najčitanije iz rubrike