Regija
NOVE MOGUĆNOSTI

Projekt “Export-expert” za trideset nezaposlenih
Objavljeno 12. srpnja, 2019.
POŽEGA - Nova znanja i priliku u potrazi za radnim mjestom dobit će 30 osoba nezaposlenih šest i više mjeseci, za koje je započet projekt pod nazivom "Export - expert", čiji nositelj je Grad Požega. Predstavljen je na početnoj konferenciji u Lokalnoj razvojnoj agenciji Požega u Poduzetničkom inkubatoru, a cilj mu je programskim aktivnostima te dodatnim znanjima i vještinama povećati zapošljivost otežano zapošljivih skupina u gradu i Požeško-slavonskoj županiji. Sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda - Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.", a vrijednost mu je 1.379.665 kuna. Tridesetero nezaposlenih proći će tečaje razvoja mekih vještina i programe formalnog obrazovanja, te će kroz projekt steći dodatna znanja i vještine koja će im omogućiti da postanu konkurentniji na tržištu rada. Ciljnu skupinu čini 30 osoba podijeljenih u dvije podskupine: osobe do 29 godina nezaposlene više od 6 mjeseci i osobe starije od 30 godina nezaposlene više od 12 mjeseci.

Konferenciju je otvorio gradonačelnik Darko Puljašić te, između ostalog, rekao: "Možda netko i od ovih teže zapošljivih osoba u budućnosti otvori tvrtku te krene u inkubatoru u poslovnu budućnost, a potom i u Poduzetničkoj zoni koja je u neposrednoj blizini, i dobije od Grada Požege po povoljnim uvjetima novi prostor na kojem će dalje graditi ozbiljnu poduzetničku priču, jer bez poduzetništva i zapošljavanja nema budućnosti."

Tako će korisnici projekta, koji će se provoditi 18 mjeseci, proći edukacije za razvoj mekih/transverzalnih vještina, razvoj personalnih vještina, efikasno upravljanje stresom, kvalitetno upravljanje vremenom, lobiranje i pregovaranje, zatim verificirane programe obrazovanja za izradu poslovnog plana, upravljanje društvenim mrežama, programe obrazovanja za voditelje seoskog turizma, za knjigovođu za OPG, program za turističkog animatora i sl.
B.S.T.
Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike