Osijek
POZVALI CRVENI KRIŽ

Radionice prve pomoći u centru “JA kao i TI”.
Objavljeno 13. srpnja, 2019.
Da je pružanje prve pomoći od velike koristi u brojnim situacijama dobro znaju djelatnici Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek “JA kao i TI”. Ta ustanova socijalne skrbi, čija je osnovna djelatnost uključivanje osoba s mentalnim izazovima u zajednicu, ovih je dana pozvala Gradsko društvo Crvenog križa Osijek da u njihovim prostorijama održe radionice prve pomoći.

- Riječ je o radionicama osnovnih postupaka prve pomoći kako bi si korisnici mogli pomoći u slučaju da zadobiju ogrebotine, posjekline, i sl., odnosno neke ozljede koje mogu sami riješiti zavojnim materijalom, primjerice trouglom maramom. Također, učili su imobilizaciju kod iščašenja i pomoć pri nekim manjim ozljedama, i mogu reći da su odlično surađivali s nama - pojasnila je Martina Hećimović uime GD Crvenoga križa Osijek, dodajući da je radionicu prošlo više grupa. Svi oni, kaže nadalje naša sugovornica, vrlo su dobro svladali sve što su im pokazali djelatnici Gradskog društva Crvenog križa, a svoje će znanje, ako slučajno za tim bude bilo potrebe, dobro znati iskoristiti.

Inače, osim što je to učinio u Centru za pružanje usluga u zajednici Osijek “JA kao i TI”, osječki Crveni križ organizira radionice u brojnim drugim ustanovama. Osim u osnovne i srednje škole, djelatnici i volonteri dva puta godišnje odlaze u Centar za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”. Ondje nekoliko godina provode radionice prve pomoći, a kako pomoći u kriznim situacijama dobro znaju i u Udruzi slijepih “Svjetlost”, gdje Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, kaže Hećimović, također održava radionice.

Uz to, Gradsko društvo Crvenog križa Osijek nerijetko šalje i poziv javnosti za radionice prve pomoći.

- Jave nam se građani, ali obično ih bude samo nekoliko. No, mnogo više surađujemo sa sportskim udrugama, gdje prvoj pomoći podučavamo ne samo djecu, nego i njihove trenere - kaže Hećimović, još jednom naglašavajući da je vještina pružanja prve pomoći itekako od velike važnosti za sve građane. M. Mihelić
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike